Follow us

Συνταγή για φιλέτο πιπεράτο φλαμπέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

από το νέο της βιβλίο «Μαγειρέματα με κρέας» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 22/02 αποκλειστικά με το 7 Μέρες TV

αργυρώ μπαρμαπρίγου φιλέτο


Από το νέο της βιβλίο «Μαγειρέματα με κρέας» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 22/02 αποκλειστικά με το 7 Μέρες TV!


Στο νέο τεύχος η Αργυρώ μας μαθαίνει βήμα - βήμα όλα τα μυστικά για καλομαγειρεμένο κρέας. 20 πεντανόστιμες συνταγές με κρέας, όπως:

>Κότσι μοσχαρίσιο με λαχανικά σοτέ
>Μπριζόλες γάλακτος με βουτυράτη σάλτσα κρασιού
>Μοσχάρι με μανιτάρια, πάπρικα και γιαούρτι
> Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και αποξηραμένα φρούτα
>Χοιρινό καρέ με σκόρδο και μυρωδικά
...και τα πιο λαχταριστά συνοδευτικά

Μαζί με το βιβλίο θα πάρει δώρο πρακτικό οδηγό αφίσα για σωστά μαγειρέματα με μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Κυκλοφορεί μόνο με το 7 Μέρες ΤV προαιρετικά με 5,90€ (Μόνο 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό)

Συγκλονιστικό φιλέτο πιπεράτο φλαμπέ

Μερίδες 4, Χρόνος προετοιμασίας 5΄, Χρόνος μαγειρέματος 10΄


Υλικά


3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμμ. το καθένα)
1/3 φλιτζ. κονιάκ
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση


Πασπαλίζουμε τα φιλέτα από τη μία πλευρά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄. Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι, και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.

Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος. Αφήνουμε για 1΄ να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μία κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα και το ζωμό. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά. Αλατίζουμε.

Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε). Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.

Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Εσείς πόσο ψημένο το θέλετε;

Rare 1΄ και 30΄΄ για κάθε πλευρά
Medium rare 2΄ για κάθε πλευρά
Medium 2΄και 30΄΄ για κάθε πλευρά
Medium plus 3΄ για κάθε πλευρά
Well done 3΄ και 30΄΄ για κάθε πλευρά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ