Συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δες την εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα φούρνου

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δοκίμασε την πιο νόστιμη συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Κανελόνια με κιμά | Μάθε πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή συνταγή

Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά | Να τι θα μαγειρέψεις σήμερα

Συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

4 μερίδες, 45' χρόνος προετοιμασίας

Υλικά:

  • 250 γρ. μπέικον κομμάτι
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. τυριά τριμμένα ή κατσικίσιο
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 330 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 2 δόσεις με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις στο τηγάνι με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Παράλληλα Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό.
  • Παίρνουμε 4 βαθιά μπολ και κάνουμε μία γούβα με 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και μία λαδόκολλα. Μοιράζουμε τα τορτελίνια χωρίς να τα έχουμε βράσει, τη γέμιση και την υγρασία στα 4.
  • Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα και τη λαδόκολλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.
*Πηγή: akispetretzikis.com