Συνταγή για κιμαδόπιτα από την κουζίνα της Λωξάντρας

Η πιο γευστική συνταγή για κιμαδόπιτα

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Ένα φαγητό που θα γεμίσει το σπίτι όμορφες μυρωδιές. Με μια πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί, κάνεις ένα σούπερ γεύμα με καλούς φίλους. Δοκίμασε τη συνταγή!

Υλικά

1.300 γραμμ. κιμά αρνίσιο

1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά

250 γραμμ. βούτυρο

8 αυγά

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

2 φλιτζ. καφέ σιμιγδάλι

3/4 κιλού φύλλα μπακλαβά

κανέλα

πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Kαβουρδίζετε τον κιμά και 1 κρεμμύδι με το 1/2 βούτυρο και αφού ρίξετε το ανάλογο αλατοπίπερο και κανέλα, προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Bράζετε τα κρεμμύδια όλα κομμένα στα 4. Όταν βράσουν καλά σουρρώνετε το ζουμί και περνάτε τα κρεμμύδια από τη μηχανή του πουρέ. Mε το ζουμί από τα κρεμμύδια, το γάλα και το σιμιγδάλι, κάνετε μια κρέμα μέσα στην οποία αφού μισοκρυώσει ρίχνετε τον πολτό των κρεμμυδιών, τα αυγά χτυπημένα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Στρώνετε στο βουτυρωμένο μέτριο ταψί μας φύλλα καλά βουτυρωμένα μετά βάζετε τον κιμά και από πάνω την κρέμα. Σκεπάζετε με τα άλλα φύλλα βουτυρωμένα και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής