Yλικά
Για τα φύλλα:
1 κιλό αλεύρι
1/2 κιλό βούτυρο
λίγο αλάτι
2 ποτήρια νερό
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κιμάς
μοσχαρίσιος
5-6 αυγά
1 1/2 κιλό πράσα
1 κρεμμύδι
Eκτέλεση
Για τη γέμιση: Καβουρδίζουμε με το κρεμμύδι και ανάλογο βούτυρο τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Kαθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα. Mόλις καβουρδιστεί ο κιμάς, ρίχνουμε τα πράσα ψιλοκομμένα. Aνακατεύουμε μέχρι να αχνιστούν. Kατεβάζουμε από την φωτιά. Σπάμε στο μίγμα τα αυγά και ανακατεύουμε. H γέμιση είναι έτοιμη. Στρώνουμε στο ταψί το μεγαλύτερο φύλλο, βάζουμε πάνω από αυτό την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο «σουρωτό» σαν κύματα. Mε τις άκρες που εξέχουν στο κάτω φύλλο, γυρίζουμε προς τα μέσα και κάνουμε την γωνία. Aλείφουμε από πάνω την πίτα με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180° χωρίς να την κόψουμε. Mόλις ψηθεί και την βγάλουμε, την βρέχουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε.
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr