Συνταγή για λιγκουίνι με λαχανικά και βασιλικό από τον Βασίλη Καλλίδη

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή πρόταση με πανεύκολη εφαρμογή<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: ½ ώρα Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 6 άτομα:

500 γρ. λιγκουίνι

2 πιπεριές φλωρίνης

1 ματσάκι βασιλικό

500 γρ. ντοματίνια

2 μελιτζάνες

½ κούπα ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη.

Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε στη σάλτσα το βασιλικό χοντροκομμένο και ανακατεύουμε με τα λιγκουίνι . Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.