Σολομός με βότκα και παπαρδέλες | Μία εύκολη συνταγή που εντυπωσιάζει γευστικά

Σολομός με ζυμαρικά, ένας από τους πιο νόστιμους και υγιεινούς συνδυασμούς

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο γευστικά και υγιεινά ψάρια, πλούσιος σε καλά λιπαρά που θα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή σου. Ο συνδυασμός του με ζυμαρικά είναι από τους πιο νόστιμους αλλά και χορταστικούς. Δες παρακάτω πως θα φτιάξεις μια εύκολη συνταγή με παπαρδέλες με σολομό και βότκα.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες με αυγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 ml βότκα
  • 280 γρ. καπνιστό σολομό
  • 80 γρ. ροκφόρ
  • 50 γρ. μπρικ (προαιρετικά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Κόβετε το σολομό σε λωρίδες ή κομματάκια. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτετε το μισό σολομό και τον σοτάρετε 1’-2’. Σβήνετε με τη βότκα και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους πιπέρι το ροκφόρ και βράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

3. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο σολομό, το μπρικ (προαιρετικά) και τον άνηθο.

Ιδέα: Για αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξηρά ζυμαρικά με κοντό σχήμα (πένες, φιογκάκια κλπ).

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής