Συνταγή για ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής άλεσης | H καλύτερη συνταγή που δοκιμάσαμε

Για καλύτερη διατροφή, περισσότερες φυτικές ίνες και πιο crispy πίτσα!

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Έχουμε φτιάξει πολλές ζύμες για πίτσα, αυτή όμως με αλεύρι ολικής άλεσης είναι ιδανική για να προσέξεις τη διατροφή σου χωρίς εκπτώσεις στη γεύση.

Ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής άλεσης

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλατι
  • λίγο αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Βάζεις το χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και διαλύεις τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτεις τη ζάχαρη για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της μαγιάς και λίγο απο το αλεύρι. Περιμένεις 5 λεπτά. Προσθέτεις το αραβοσιτέλαιο και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.

Πλάθεις μέχρι να ξεκολάει απο τα χέρια. Το αφήνεις για 20 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.

Μόλις ανοίξεις τη ζύμη σε ένα ταψί προθέτεις τη σάλτσα ντομάτας και μετά το τυρί. Από πάνω μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα σου αλλαντικά και λαχανικά και να τελειώσεις με τριμμένη παρμεζάνα.

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!