Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθι | Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να δοκιμάσεις σήμερα

Μια ελαφριά συνταγή, ιδανική για αυτή την εποχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη (coolartisan.gr)

Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθι: μια τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, μιας και το καλοκαίρι είναι η εποχή αυτού του λαχανικού.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο

Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθι

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλο ή λουκάνικο με πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 125 gr. αγελαδινό βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο ??βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλαδάκια της ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και με λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, τη μπέικιν, το παριζάκι, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα ιδανικά στην στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τοιχώματα ή σε ένα μικρό ταψί-δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.

Συνταγή για λαχανικά γιαχνί με κάρυ | Μια ελαφριά επιλογή τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Tip: Τα μικρά κολοκυθάκια είναι καλύτερα, γιατί δεν βγάζουν πολλά υγρά.