Συνταγή για αλμυρά τρουφάκια με φέτα και τυρί κρέμα

Θα σου πάρει λίγα λεπτά για να τις φτιάξεις και μία ώρα στο ψυγείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη. Για περισσότερες ιδέες μπες στο Facebook.

Μια απλή και γρήγορη συνταγή, ιδανική για τα αυθόρμητα κυριακάτικα τραπέζια! Θα σου πάρει λίγα λεπτά για να τις φτιάξεις και μία ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή για πρασοσαλάτα με φέτα | Εύκολη, γευστική και θρεπτική σαλάτα

Συνταγή για αλμυρά τρουφάκια με φέτα και τυρί κρέμα

Υλικά:

  • 250 gr φέτα
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο σου αρέσει)
  • Καβουρδισμένο φουντούκι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπας τη φέτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύεις με το τυρί κρέμα. Προσθέτει τα μυρωδικά και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνεις στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να δέσει.
  • Για να καβουρδίσεις το φουντούκι το χτυπάς στο μπλέντερ και το περνάς για λίγα λεπτά από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Δεν θα χρειαστεί καθόλου λάδι. Πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει πριν περάσεις στο επόμενο βήμα
  • Στη συνέχεια πλάθεις μικρές μπάλες και τις περνάς από το καβουρδισμένο φουντούκι.

Οι τρούφες είναι έτοιμες!

\

Κέικ από μακαρόνια | Η τέλεια παραλλαγή του ιταλικού Tetrazzini