Σούπα με καρότο και πορτοκάλι

Mια γευστική σούπα ιδανική για το φθινόπωρο

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Σούπα με καρότο και πορτοκάλι

Υλικά

  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ολόκληρο τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (1,5 εκατοστά)
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 8 μεσαίου μεγέθους καρότα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι φακές (προαιρετικό)
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, το τζίντζερ και το ξύσμα μέχρι να γίνουν διάφανο (περίπου 2-3 λεπτά).
  • Προσθέστε τα καρότα και τις φακές αν θέλετε και ανακατέψτε, προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  • Ανακατέψτε τη σούπα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το μέλι, το χυμό και τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστή.
Από το blog souvlakiforthesoul.com