Σολομός με αρωματική κρούστα από τον Βασίλη Καλλίδη

Μια κλασική συνταγή με ένα σύγχρονο twist<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια κλασική συνταγή με ένα σύγχρονο twist

Ο αγαπημένος chef του missbloom.gr, Βασίλης Καλλίδης υπογράφει 11 βιβλίαμε πλούσια θεματολογία & γευστικές προτάσεις για κάθε γούστο! Σεκάθε βιβλίο θα βρείς 16 λαχταριστές συνταγές για εύκολα & γρήγορακαθημερινά μαγειρέματα! Ο Βασίλης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά τουγια σίγουρη επιτυχία! Την νέα ολοκληρωμένη συλλογή του "Απλά & Νόστιμα Μαγειρέματα" μπορείς να τηναναζητήσεις τώρα στα περίπτερα, μόνο με 2,50€.

Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 4 άτομα:

2 φιλέτα σολωμού (800 γρ. περίπου)

½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

για την κρούστα:

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

1/3 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φιλέτα σολωμού με άφθονο νερό και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και το αλάτι. Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα πυρέξ ,με το δέρμα προς τα κάτω και τα καλύπτουμε με το μίγμα του γιαουρτιού. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνιθο και το σκόρδο στο multi και τα αναμιγνύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε το σολωμό με το μίγμα για την κρούστα και ψήνουμε σους 190 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Εάν θέλετε ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να βγάλει το δέρμα του ψαριού.Έτσι θα έχετε αφαιρέσει αρκετό λίπος που κρύβεται κάτω από το δέρμα και το φαγητό θα γίνει μια ιδέα πιο ελαφρύ.

Διάβασε Επίσης
Αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια

Νιόκι με πέστο μυρωδικών

Cheesecake με σοκολάτα