Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Μερίδες: 6

Χρόνος μαγειρέματος: 8′

Συνολικός χρόνος: 45′

Υλικά

• 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 2 κ.σ. μείγμα από τέσσερα μέρη πάπρικα και ένα μέρος πιπέρι καγιέν• 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, συν επιπλέον για καρύκευμα• 1 lime• 900 γρ. μεγάλα χτένια• 2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.• 1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε την ψηστα­ριά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε 3 κ.σ. λάδι, 2 κ.σ. από το μείγμα πάπρικας και 1 κ.γ. αλάτι. Ξύσε τη φλούδα του lime κατευθείαν μέσα στο μπολ και ανακάτεψε το μείγμα. Κόψε το lime σε 6 φέτες και κράτησέ το στην άκρη.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr