Σπαγγέτι με καυτερή σάλτσα

Η “αραμπιάτα” δηλαδή ... θυμωμένη, μια συνταγή που θα ξετρελάνει όσους αγαπούν τις καυτερές γεύσεις και διαθέτουν γερό στομάχι.<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Η “αραμπιάτα” δηλαδή ... θυμωμένη, σίγουρα θα ξετρελάνει όσους αγαπούν τις καυτερές γεύσεις και διαθέτουν γερό στομάχι.


Για 4 άτομα. Χρόνος προετοιμασίας: 15'. Χρόνος μαγειρέματος: 30΄

Υλικά

500 γραμ. μακαρόνια Νο 6
4-5 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες) ή 1 κουτί
ντοματάκια κονκασέ
2-3 καυτερές πιπερίτσες (ψιλοκομμένες)
3/4 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομ.)
2-3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και ρίχνετε στη σάλτσα, τις καυτερές πιπερίτσες και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με το λάδι της. Τέλος, ρίχνετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε στη μακαρονάδα σας και κάποιο
τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ο.κ.),