Σπιτικό Glühwein | Πώς θα φτιάξεις το πιο ιδιαίτερο και νόστιμο, σπιτικό γλυκό κρασί

Εύκολα, γρήγορα και απλά!

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

Υλικά για 4 ποτά

600 ml κόκκινο κρασί (ιδανικά Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ή το Syrah)

1 μήλο

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

2 στικ κανέλας

1 αποξηραμένος αστεροειδής γλυκάνισος

γαρίφαλο

μοσχοκάρυδο

λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποσπάσεις τη φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, παίρνοντας ωστόσο μόνο το χρωματιστό μέρος και όχι το λευκό, καθώς αυτό πικρίζει.

Αφού πλύνεις το μήλο, το κόβεις σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα.

Στη συνέχεια φέρνεις σε βράση μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και ανακατεύεις με τη ζάχαρη -έχε κατά νου πως χρειάζεσαι περίπου 150 γρ. για κάθε λίτρο κρασιού- πριν προσθέσεις στο μείγμα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, τις φλούδες και το μήλο, ανακατεύοντας αργά και αφού σβήσεις τη φωτιά.

Έπειτα, προσθέτεις το κρασί και ξαναφέρνεις σε βράση για περίπου 5', ώστε να σιγουρευτείς ότι η ζάχαρη έχει λιώσει εντελώς.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αφήνεις το ζεστό κρασί να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά προτού το σερβίρεις.

Να έχεις πάντοτε κατά νου πώς οι αναλογίες των υλικών μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως γούστων.

Tip

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα υλικά -από έξτρα μπαχαρικά μέχρι τζίντζερ- αλλά καλό θα ήταν να παραμείνεις στην αυθεντική και απλή συνταγή.

Πηγή | Tasty-guide.gr