Στην κουζίνα του Βασίλη Καλλίδη με γεύσεις από Ελλάδα!

Μη χάσεις το καινούριο βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη που κυκλοφορεί με το περιοδικό Τηλεθεατής! Plus: Συνταγή για το χταπόδι κρασάτο από την Σκύρο<br />


Ο Βασίλης Καλλίδης μοιράζεται μαζί μας υπέροχες συνταγές από όλη την Ελλάδα μέσα από το καινούριο του βιβλίο με τίτλο "Στην Κουζίνα του Βασίλη" που κυκλοφορεί με το περιοδικό Τηλεθεατής.


Ετοιμάσου και εσύ να ταξιδέψεις σε ένα απίθανο ταξίδι γεύσεων και μυρωδιών με το 6ο του βιβλίου που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 28 Ιουνίου με τον Τηλεθεατή.

23 ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΩΜΑ:

  • Μακαρονόπιτα με φέτα (Ναύπακτος)
  • Χταπόδι κρασάτο (Σκύρος)
  • Κολοκυθομπούρεκο (Ρέθυμνο)
  • Ιμάμ Μπαϊλτι (Αλεξανδρούπολη)
  • Μοσχαράκι με μελιτζάνες (Λακωνία)
  • Λαδένια (Κίμωλος)
  • Σαρδέλες γεμιστές (Λέσβος)
  • Κασόπιτα (Ζαγοροχώρια)
  • Βλίτα τσιγαριστά (Χανία)
  • Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και φέτα (Φλώρινα)

... Και άλλες σπιτικές συνταγές!


& ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:

Γεμιστά και Μουσακάς Θεσσαλονίκης


Εμείς σου εξασφαλίσαμε αποκλειστικά μια απολαυστική καλοκαιρινή συνταγή:

Χταπόδι Κρασάτο από την Σκύρο



Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Υλικά για 4-6 άτομα:
1 μεγάλο χταπόδι , περίπου 1 ½ κιλό
1 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκοι μπαχάρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, αδειάζουμε την κουκούλα του (το κεφάλι), την πλένουμε καλά να φύγει όλη η άμμος και αφαιρούμε το μαύρο δόντι.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το λάδι, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.


Το νέο βιβλίο κυκλοφορεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου!



Αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή μόνο 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό