Stop the press: Το cupcaron είναι το νέο υβριδικό γλυκό που θα λατρέψεις

Όταν το macaron συνάντησε το cupcake

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Όταν το macaron συνάντησε το cupcake


Μπορεί τα υβριδικά γλυκά να μην αποτελούν πλέον θέμα συζήτησης, μετά την έκρηξη του cronut το 2013, αλλά τα πειράματα στην κουζίνα δεν έχουν σταματήσει. Το πιο πρόσφατο υβριδικό γλυκό που τάραξε τα νερά της ζαχαροπλαστικής και αναμένεται να λατρευτεί από τους λάτρεις του είδους βαφτίστηκε Cupcaron. Και όπως σε προϊδεάζει το όνομά του, πρόκειται για βάση cupcake με macaron στην κορυφή.


Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από το The Petite Sweets bakery στο Χιούστον (Τέξας) και πλέον κυκλοφορεί σε διαφορετικές γεύσεις, όπως Salted Caramel, Cookies & Cream και Red Velvet. Μαλακό και αφράτο στη βάση, τραγανό και μαστιχωτό στην κορυφή, το Cupcaron φαίνεται να είναι το πιο ονειρεμένο υβριδικό γλυκό. Για την ώρα βέβαια δεν σχηματίζονται ουρές για χάρη του όπως συνέβη με το cronut, αλλά κάτι μας λέει ότι θα το δούμε να αντιγράφεται σύντομα.