Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με παστουρμά

Μια διαφορετική πρόταση για να απολαύσεις το κοτόπουλο από τον Λευτέρη Λαζάρου<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Μια διαφορετική πρόταση για να απολαύσεις το κοτόπουλο από τον Λευτέρη Λαζάρου


Υλικά για 4 άτομα


1 κιλό στήθος κοτόπουλο
3 φέτες παστουρμά
200γρ ελαιόλαδο
1κτς μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι χυμό
Αλατοπίπερο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο


200γρ γιαούρτι
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
100γρ ελαιόλαδο
1κτγ δυόσμο ψιλοκομμένο



Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά σε μικρά κοματάκια και τον ανακατεύουμε σε μια μπασίνα με την μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και το κοτόπουλο αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε στα κλωνάρια του δεντρολίβανου, τα ψήνουμε στην σχάρα και σερβίρουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το λάιμ, το λάδι και τον δυόσμο.

Tip: Αν δεν μας αρέσει ο παστουρμάς, το αλλάζουμε με λουκάνικο τσορίθο.