Σουβλάκια με ψαρονέφρι, μουστάρδα και bacon

Iδανικό για να καλέσεις φίλους και να εντυπωσιάσεις χωρίς να μείνεις ώρες στην κουζίνα!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΩΣΗ

Υλικά για 4 άτομα:

600 χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κύβους πάχους 2 εκατ.
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
12 χοντρές φέτες μπέικον κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
200 γρ. μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
φρέσκο κρεμμυδάκι, φασκόμηλο και δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.Αλείφετε τα χοιρινά κυβάκια με λίγη μουστάρδα και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Τα περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ με φετάκια μπέικον. Φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο 12 σουβλάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
2.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και την υπόλοιπη μουστάρδα. Συνοδεύετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα τους και γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια, φασκόμηλο και δεντρολίβανο ψιλοκομμένα.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής