Follow us

Summer Tasty Guide: 6 καλοφαγάδες ξέρουν πού πρέπει να φας στις διακοπές σου

Μύκονος, Χανιά, Νάξος, Αστυπάλαια, Κίμωλος και Αμοργός

Το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, οι πιο ωραίες παραλίες, οι καλύτερες βουτιές - όλες εκείνες οι στιγμές που συνθέτουν τα πιο αξέχαστα καλοκαίρια μας ήταν σε μεγάλο βαθμό ανταλλαγή μυστικών από φίλους. Ο καθένας από εμάς ανυπομονεί να μεταδώσει τη "γνώση" και την εμπειρία από τον αγαπημένο του προορισμό, βοηθώντας έτσι και τον επόμενο από εμάς να βιώσει τις ίδιες όμορφες στιγμές.

Πέρα όμως από το πού θα πάμε για μπάνιο και τι πρέπει να δούμε οπωσδήποτε στο μέρος που επιλέγουμε να πάμε για διακοπές, η αιώνια ερώτηση είναι πού θα φάμε καλύτερα. Ο Λευτέρης Λαζάρου, η Κατερίνα Ψωμά, ο Marko Rossi, ο Ανέστης Μιχάλης, η Δανάη Ίσαρη και η Μαριέττα Φαφούτη - άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αλλά αγαπούν το καλό φαγητό και τα ταξίδια - μοιράζονται μαζί μας τον αγαπημένο τους γαστρονομικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

<strong>Ανέστης Μιχάλης - Interior Designer:</strong> Ξεχωρίζω δύο πιάτα δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια από την κουζίνα του στο <strong>Jackie O’ Beach Club &amp; Restaurant</strong> <strong>στη Μύκονο</strong>. Τάκος κολούμπρας με γαρίδες aquachile και πουρέ πρασίνου μήλου.

Kaı γαύρος μαρινάτος με μαγιονέζα αυγοτάραχο και σφαιροποιημένο γαύρο.

<strong>Marko Rossi - Chef / Ιδιοκτήτης Los Loros:</strong> Η ταβέρνα <strong>Αμοργινός στην Απείρανθο της Νάξου</strong> για το ποιοτικό κρέας της.

<strong>Μαριέττα Φαφούτη - Συνθέτρια:</strong> Στην<strong> Αστυπάλαια, στον "Αίολο"</strong> η Ευθυμία φτιάχνει τους πιο νόστιμους τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας, που δεν χορταίνεις να τρως.

<strong>Λευτέρης Λαζάρου - Chef / Ιδιοκτήτης Varoulko Seaside:</strong> Στον <strong>Πατρελαντώνη στο Μαράθι Χανίων</strong> για φρέσκα λαχανικά και τοπικές μαραθόπιτες. 

Μη φύγεις κανείς από την Αστυπάλαια αν δεν δοκιμάσει το μπανόφι στο "Μελτέμι". Το καλύτερο στο σύμπαν.

<strong>Κατερίνα Ψωμά - Σχεδιάστρια Κοσμημάτων:</strong> Το <strong>Κύμα στην Κίμωλο</strong> χωρίς δεύτερη σκέψη.

<strong>Δανάη Ίσαρη - Φωτογράφος:</strong> Κατσικάκι με πατάτες τηγανητές στον<strong> Φωτοδότη στην Αμοργό</strong>.