Συνταγή για σουπιές με κόκκινη σάλτσα

Μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές για να απολαύσεις τα θαλασσινά το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Βρες παρακάτω μια τέλεια συνταγή για σουπιές με κόκκινη σάλτσα που μπορείς να συνοδεύσεις με ρύζι, μακαρόνια ή σαλάτα.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Συνταγή για σουπιές με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές φρέσκιες
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τα κόκαλα και το μελάνι. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη να καραμελώσει, ρίχνουμε τα μάραθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε λίγο νερό να μισοσκεπαστούν και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα μας.

Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή

Από τη μαμά του Σωτήρη Ανάστου, την Κυρία Ολυμπία