Οι συμβουλές από 7 σεφ για να κάνεις επικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πώς θα κάνεις εύκολο και καλύτερο το μαγείρεμα της γαλοπούλας από αυτούς που ξέρουν

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που αποφάσισαν φέτος να κάνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για πρώτη φορά σε φίλους ή στην οικογένεια, τότε ίσως να έχεις ήδη πελαγώσει στην ιδέα της καλοψημένης γαλοπούλας.

Το σωστό ψήσιμο και η έγκαιρη προετοιμασία των υπολοίπων εδεσμάτων, που έχεις σκεφτεί να προσφέρεις στους αγαπημένους σου, μπορεί να αποδειχθεί σωστός μπελάς, ειδικά για τους πρωτάρηδες.

Για να μην καταλήξεις λοιπόν να παίρνεις τηλέφωνα πανικόβλητος τη μάνα σου να σώσει την κατάσταση ή ψάχνεις για ανοιχτό ντελίβερι την ημέρα των Χριστουγέννων, δώσε βάση σε αυτά που έχουν να σου πουν οι κορυφαίοι σεφ του Λονδίνου, για εγγυημένα αποτελέσματα.

Ψήσε χωριστά το στήθος της γαλοπούλας

Αντί να βάλεις ολόκληρη τη γαλοπούλα στο φούρνο και να σου βγει παραψημένο το στήθος, στην προσπάθεια να ψήσεις καλά τα πόδια ή το αντίστροφο, είναι καλύτερα να τα ψήσεις χωριστά. Μπορείς να ζητήσεις από τον χασάπη να κόψει τα πόδια της γαλοπούλας και μπορείς μετά να τα βάλεις στον φούρνο με ψιλοκομμένα κάστανα, φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι, λέει ο James Durrant, επικεφαλής chef στο εστιατόριο The Game Bird του ξενοδοχείου The Stafford.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com