Τα κλασικά vintage ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Από το εκμέκ της Χαράς και την Saint Honore του Desire στα νεγράκια του Τάσου

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Από το εκμέκ της Χαράς και την Saint Honore του Desire στα νεγράκια του Τάσου.

Είναι αυτά τα ζαχαροπλαστεία που οι γονείς μας έδωσαν τα πρώτα τους ραντεβού, που θυμάσαι τον παππού σου να τρώει παγωτό Σικάγο, που οι φερφορζέ καρέκλες ήταν βαριές για να τις μετακινήσεις και που τα γλυκά τους θα σου θυμίζουν πάντα οικογενειακές συγκεντρώσεις. Γιατί κανένα ελληνικό Πάσχα δεν γιορτάστηκε με cheesecake ή αποδομημένη πάβλοβα με κουλί φρούτα του δάσους.

Τίλλας



Πενήντα χρόνια πολίτικης παράδοσης στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας μετράει το ζαχαροπλαστείο του Βασίλη Σεβαστόπουλου. Σαν γνήσιος Κωνσταντινοπολίτης, ο κύριος Βασίλης γνωρίζει πολύ καλά ότι το μυστικό κρύβεται στο μεράκι και τις άριστες πρώτες ύλες. Στη βιτρίνα φιγουράρουν όλα τα διάσημα πολίτικα γλυκά – από ταούκ κιοκσού και κρέμα μαλεμπί μέχρι σάμαλι κρέμα, αλλά ο Τίλλας είναι εξίσου διάσημος για το χειροποίητο παγωτό και τις γκοφρέτες του.
Πλατεία Πατριάρχου 10, Νέα Φιλαδέλφεια.


Κατσαρός



Μια από τις γνωστότερες οικογενειακές επιχειρήσεις στον χώρου του γλυκού (αλλά και του αλμυρού), το ζαχαροπλαστείο Κατσαρός μετράει 34 χρόνια εμπειρίας, έχοντας φέρει κοντά μας μερικές από τις καλύτερες γεύσεις. Οι τούρτες του είναι διάσημες μέχρι τα βόρεια προάστια, ενώ ο κόσμος κάνει στη κυριολεξία ούρα για τις πάστες και τα σιροπιαστά σου. Από τα λίγα ζαχαροπλαστεία που κρατούν ακόμη τον πήχη ψηλά, σε παράδοση και ποιότητα.
Σάκη Καράγιωργα 56 & Ξενοφώντος, Γλυφάδα.


Βάρσος



Μπορεί να μεταφέρθηκε από το κέντρο της Αθήνας στην Κηφισιά, αλλά το γαλακτοζαχαροπλαστείο Βάρσος συνέχισε ακάθεκτο την ανοδική του πορεία. Με επιμονή στην παράδοση και την ποιότητα, ο Βάρσος αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν στην Κηφισιά και μία σίγουρη επιλογή όταν αποζητάς κρέμα, παγωτό αλλά και σιροπιαστά.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά.

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο στο MadameFigaro.gr