Follow us

Τα κορίτσια δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ρομπότ; Νομίζεις!

Γνώρισε τα πραγματικά... Robogirls!

IMG_0436

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις ένα κορίτσι που ακολούθησε το δικό της, διαφορετικό όνειρο και έφτιαξε κάτι πραγματικά υπέροχο!

Πόσο cool φαντάζεσαι πως είναι μία μέρα να ξεκινήσεις την κατασκευή ενός ρομπότ, του δικού σου «προσωπικού» ρομπότ; Άκου αυτή την ιστορία!

Πρόκειται για μια μαθήτρια γυμνασίου, η οποία μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τις θετικές επιστήμες, αλλά βρίσκει τον τρόπο και μαγεύεται από τον κόσμο της ρομποτικής! Το παιχνίδι, η ομαδικότητα αλλά κυρίως το μεράκι για κάτι που αγαπά ολοένα και περισσότερο την έκανε να πιστέψει στον εαυτό της και να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Μπορεί η ιστορία της να μη σου φαίνεται συνηθισμένη, αλλά μπορείς να γνωρίσεις αυτό το κορίτσι, αφού είναι εκείνο που δίνει ζωή στο «ROBOGIRL», το νέο φιλμ που έγραψε η Μυρτώ Κοντοβά και σκηνοθέτησε ο Βαρδής Μαρινάκης. Κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, στις 18 Δεκεμβρίου στο Youtube κανάλι της COSMOTE.

Δες το trailer της ταινίας "ROBOGIRL" παρακάτω:

Και αν νομίζεις πως όλα αυτά είναι μια καλογραμμένη ιστορία για κορίτσια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο, κάνεις λάθος. Εμείς γνωρίζουμε όχι μία, αλλά τρεις νεαρές κυρίες που πίστεψαν στις ικανότητές τους και δημιούργησαν πράγματι το δικό τους ρομπότ.

Ώρα να γνωρίσεις κι εσύ την Ελένη, την Κυριακή και τη Μαρίλια, τα πραγματικά... Robogirls της Ελλάδας!

«Πάντα μου άρεσε η τεχνολογία, όπως αρέσει σε όλα τα νέα παιδιά - ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Δεν τρελαινόμουν για τους υπολογιστές, ούτε καθόμουν με τις ώρες, να γράφω προγράμματα. Για την ακρίβεια, πριν ξεκινήσω την Ρομποτική δεν είχα ιδέα για προγραμματισμό. Πήγα στην ομάδα, διδάχτηκα 2-3 βασικές αρχές, και στην πορεία - με την διαρκή ενασχόληση και την εμπειρία – εξελίχτηκα. Τόσο, που τελικά αποφάσισα να στραφώ στην Πληροφορική, ως επιλογή σπουδών…», αναφέρει η 19χρονη Ελένη Κουγιουμτζή, η πρώην μαθήτρια του Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου στον Πειραιά που σήμερα έχει ξεκινήσει τις σπουδές της στο τμήμα Πληροφορίες της ΑΣΟΕΕ. Μπορεί να μην υπήρξε ποτέ nerd, αλλά ασχολήθηκε με τη ρομποτική από τα 13 της και έχει ήδη σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες μέχρι και την πρόσφατη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η Κυριακή Μπάκα είναι οπαδός της ομαδικής δουλειάς! Με την ομάδα της, τους «Αutonomous Robotic Aquaponics» του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου, έλαβε μέρος στον φετινό Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad), που έγινε στην Ταϊλάνδη και κατέκτησε την 4η θέση, ανάμεσα σε 63 χώρες!

«Ακόμα και ένα μικρότερο κορίτσι μπορεί να κατασκευάσει ρομπότ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τέλεια μαθηματικά ή φυσική. Φαντασία πρέπει να έχεις και να σου αρέσει αυτό που κάνεις …» δηλώνει η ίδια, παρουσιάζοντας τη δική της καθημερινότητα σαν κάτι «κανονικό» που μπορείς να κατακτήσεις κι εσύ!

Όσο για τη μικρότερη της παρέας, τη 12χρονη Μαρίλια Καλαφατά, τα πράγματα μοιάζουν περισσότερο σαν ένα δημιουργικό παιδικό παιχνίδι. Χρειάστηκε μόνο η παρότρυνση μιας φίλης της, όταν πήγαινε στη Δ' δημοτικού για να γνωρίστεί με τη ρομποτική. Λίγα χρόνια αργότερα, μόλις πέρυσι, η ομάδα της, «Oxygen Bombs», τερμάτισε 4η ανάμεσα σε 84 ομάδες!

Και αν κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής, αυτό που σίγουρα έχει κατακτήσει είναι ότι τα αγόρια της ομάδας την αντιμετωπίζουν σαν ισότιμο μέλος!

Τα τρία κορίτσια πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, είχαν μία ξεχωριστή συνάντηση! Επισκέφτηκαν το εργαστήριο καινοτομίας της COSMOTE, που ειδικεύεται στο πώς εφαρμόζονται οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά μας, και «συνάντησαν» τον DINNO.

Είναι το ρομπότ που αποτελεί το το νεότερο μέλος της ομάδας IT Digitalization & Innovation. Μάλιστα, ο DINNO εκπαιδεύεται ήδη να χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, να μιλάει ελληνικά και να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους! Σαν ένας (περίπου) κανονικός τους φίλος δηλαδή.

Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική, τα τελευταία 5 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas. Μέσα από ένα πλήθος δράσεων, συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, ενισχύοντας την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων, καθώς και τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στη χώρα μας. Με αφετηρία τα παιδιά η COSMOTE επενδύει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Τα κορίτσια δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ρομπότ; Νομίζεις! - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ