Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Μία άκρως δημιουργική και νόστιμη σεζόν έχει ξεκινήσει στην πόλη, με καινούργιες αφίξεις, ενδιαφέροντα project και φρεσκαρίσματα σε μαγαζιά που έχουν γίνει ήδη αγαπημένα στέκια. Κάθε επιστροφή μετά τις διακοπές μάς βρίσκει αντιμέτωπους με αλλαγές - συνήθως καλές - και καινούργιες προσθήκες στην πόλη όσον αφορά στο πού θα φάμε, θα απολαύσουμε τον καφέ μας αλλά και θα διασκεδάσουμε πίνοντας καλοφτιαγμένα ποτά και κοκτέιλ.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, να πούμε ότι φέτος ανοίγει ξανά τις πόρτες του Rock 'n' Roll στη Λουκιανού, και μπορεί πολλά να άλλαξαν από τη "χρυσή εποχή" του, αλλά παραμένει ένα νέο opening στο Κολωνάκι. Την κουζίνα του θρυλικού Rock θα επιμελείται ο Ηλίας Σκουλάς (βλέπε Food Mafia), ένας σεφ με ροκ ανησυχίες.

Η νέα σεζόν προβλέπεται ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις του κρέατος, με τη Φάρμα Μπράλου να εγκαινιάζει τον καινούριο της χώρο στο Κολωνάκι (Μηλιώνη 9), καθώς τη θέση της στο Yoleni's καταλαμβάνει πλέον το Steak Bar By Kiku, ενώ το Ψυχικό θα έχει το δικό του

Kiku Steak House στο Νέο Ψυχικό. Η κινητικότητα συνεχίζεται στην εστιατοριακή σκηνή, με το ΜεΖεν να κάνει "κατάληψη" στο The Trap, φέρνοντας έτσι την αύρα των βολιώτικων μεζεδοπωλείων σε ένα πολύ αγαπημένο μπαρ, ενώ από τον Οκτώβρη έχουμε και τη μεταγραφή του chef Μίλτου Αρμένη στο Όμικρον.

Με το φθινόπωρο, λοιπόν, να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του, αυτά είναι τα μέρη που θα αγαπήσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στην Αθήνα για να καλωσορίσεις τη νέα εποχή (#diplis).

<strong>7CACTUS:</strong> Το <a href="http://www.madamefigaro.gr/good-life/gastronomia/104353/ena-street-deli-me-ellinika-proionta-pou-tha-latrepseis-sto-koukaki" target="_blank" rel="noopener">νέο greek street deli</a>, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Κουκάκι, το βρίσκεις ανοιχτό από τις 8 το πρωί για καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωινά και μέχρι τις 6 το απόγευμα μπορείς να δοκιμάσεις σαλάτες, ορεκτικά και πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση σε μοντέρνα εκτέλεση. Το μαγαζί δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, και οι προτάσεις φέρουν την υπογραφή του food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη (CoolArtisan). Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865, www.sevencactus.gr

<strong>ΟικόΔέσποινα:</strong> Στο πανέμορφο νεοκλασικό που στεγάζεται ήδη το L'Abbuffata, άνοιξε το "γλυκατζίδικό" της η κυρία Δέσποινα. Εκεί, βρίσκεις καθημερινά πλέον τα εκπληκτικά γλυκά της, ενώ κάθε Κυριακή το τραπέζι γεμίζει με καλούδια για ένα πραγματικά σπιτικό brunch. Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς, 21 3034 7457

<strong>Meerkat Cocktail Safari Bar:</strong> Έχοντας εργαστεί και διευθύνει cocktail bars ανά τον κόσμο, ο Γάλλος bartender, Ρομαίν Κροτ αποφάσισε να ανοίξει στο Κουκάκι το πρώτο του cocktail bar. Η Σουρικάτα, όπως λέγεται ελληνικά το Meerkat, είναι ένα ζώο που ζει σε χώρες με θερμό κλίμα. Με το που μπεις στον χώρο, η εσωτερική διακόσμηση σε μεταφέρει στην έρημο και η εμπειρία σου θυμίζει Safari. Στο Meerkat θα μάθεις επίσης να πώς να δημιουργήσεις το δικό σου κοκτέιλ ή το αγαπημένο σου κλασικό ποτό. Αν αρέσει αυτό που φτιάξεις και πάρεις καλό βαθμό στις εξετάσεις, μπορεί το ποτό σου να προστεθεί στον κατάλογο του Meerkat! Βυζαντίου 7, Κουκάκι, ανοιχτό από τις 10:00.

<strong>Ζήσης:</strong> Μία μοντέρνα ψαροταβέρνα άνοιξε στο Ιστορικό Κέντρο, με σκοπό να βάλει τα ψαράκια στην καθημερινή μας διατροφή, και μάλιστα στο χέρι. Αν είσαι βιαστική, θα πάρεις αθερίνα, γαύρο, ψαροκεφτέδες και φιλέτο μπακαλιάρου σε χωνάκι - όλα πολύ νόστιμα και σε λογικές τιμές. Αθηναϊδος 3, 21 0321 1152.

<strong>Monsieur Barbu:</strong> Η νέα σεζόν βρίσκει το αγαπημένο στέκι στο Κουκάκι στα καλύτερά του. Τα Σαββατοκύριακα γίνεται το αδιαχώρητο (η κράτηση κρίνεται απαραίτητη), με την Ιωάννα Χαλμούκη (γνωστή και ως Πάστα Φλώρα) να βρίσκεται και πάλι στην κουζίνα, συμπληρώνοντας με τα γλυκά αλλά και τα αλμυρά της πιάτα το ήδη πλούσιο μενού του μαγαζιού. Φαλήρου 59, Κουκάκι, 21 0924 7555

trap

<strong>Burger AP: </strong>Στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα μαγαζί που φέρει την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Λίγα βήματα από το Kitchen Lab, ο ασταμάτητος σεφ, έστησε έναν minimal χώρο, αφιερωμένο στο burger. Ελβετίας 16, Αγία Παρασκευή

<strong>3.33:</strong> Μία ομάδα νέων μαγείρων αποφάσισε να στήσει ένα μαγαζί για τους φίλους τους και τους πανταχού καλοφαγάδες αυτής της πόλης. Με ένα μενού που θα περιλαμβάνει φρέσκα ζυμαρικά, ταλιάτες και πικάνιες, καθώς επίσης και αγαπημένες "αμερικανιές" για brunch κι έναν φωτεινό χώρο, που κρύβει όμως εκπλήξεις, το 3.33 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τις προσεχείς ημέρες. Ναυάρχου Νικοδήμου &amp; Νίκης, Πλάκα