Τα πιο λαχταριστά ροφήματα για τα Χριστούγεννα!

Τσάι, σοκολάτα, βότανα σε εκδοχές και συνδυασμούς που θα σε ξετρελάνουν!

Βρες τον ιδανικό φίλο για τις κρύες ημέρες.

Τσάι ή ζεστή σοκολάτα, όλα εύκολα στην παρασκευή για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στο σπίτι σου δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο:

1 φακελάκι τσάι 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα <br />1 κουταλάκι μέλι <br />χυμό από φρέσκο λεμόνι <br />1 κούπα βραστό νερόΜπορείς επίσης να προσθέσεις:1/4 κουταλάκι τζίντζερ, φύλλα μέντας ή φύλλα βασιλικού ή φύλλα λουίζας ή πράσινο τσάι

Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά ανακάτεψε 3 κούπες νερό, 3/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 2/3 της κούπας ζάχαρη, και 1,5 κ. γλ. Ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πρόσθεσε λίγο βούτυρο από πάνω και διακόσμησε με ξύλο κανέλας

<div style="text-align: left;">Μια παραλλαγή της κλασσικής σοκολάτας που φτιάχνεται ως εξής:</div><div style="text-align: left;">σοκολάτα μπίτερ</div><div style="text-align: left;">1/2 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη</div><div style="text-align: left;">4 φλιτζάνια γάλα</div><div style="text-align: left;">4 κουταλιές της σούπας μπράντι</div><div style="text-align: left;">προαιρετικά σαντιγί για το γαρνίρισμα</div>

Ανακάτεψε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 3/4 κούπας νερό, 1/4 κούπας γάλα, 2 κ.σ. σκόνη κακάο, 1 κ.σ. ζάχαρη, μισό κ.γλ. κανέλα, μία πρέζα σκόνη τσίλι μέχρι να πάρουν μια βράση. Bάλε σε κούπα και στόλισε με σαντιγί. 

Αυτό το τσάι είναι κάπως πικρό λόγω του φυτού ginseng, από τη ρίζα του οποίου παρασκευάζεται. Για να ελαττώσεις την πικρή γεύση, πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι. Σε τονώνει, σε βοηθάει να συγκεντρωθείς και καταπολεμάει το αίσθημα της κόπωσης.

Καταπολέμησε την υπνηλία που σε πιάνει μετά το μεσημεριανό φαγητό με ένα ρόφημα με σκόνη χαρουπιού αντί με μια διπλή δόση εσπρέσο. Θυμίζει κακάο, έχει φυσική γλυκιά γεύση και είναι τέλειο με ζεστό γάλα και μια κουταλιά μέλι. 

Θα σε ζεστάνει και θα σε ανανεώσει ακόμα και την πιο κρύα μέρα. Βάλε το φακελάκι chai σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, και ανακάτεψε με μισή κούπα άπαχο γάλα και μισή κ. σ. νέκταρ αγάυης. Τρίψε φρέσκια κανέλα από πάνω για άρωμα.

Σε χαμηλή κατσαρόλα βάλε σε χαμηλή φωτιά 1 κ.σ. ζάχαρη, 30 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν αλοιφή. Πρόσθεσε 3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου,αύξησε τη φωτιά για να βράσουν. Πρόσθεσε ξύλο κανέλας 

<div style="text-align: left;">Είναι τo παραδοσιακό, αμερικάνικο, χριστουγεννιάτικο ρόφημα και φτάχνεται ως εξής:</div><div style="text-align: left;">4 κρόκους αυγών</div><div style="text-align: left;">1/2 κούπα ζάχαρη</div><div style="text-align: left;">1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο</div><div style="text-align: left;">2 ολόκληρα γαρύφαλλα</div><div style="text-align: left;">1 πρέζα κανέλα</div><div style="text-align: left;">2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ</div>