Τα πιο νόστιμα pumpkin cheesecake μπισκότα!

Soft cookies με γλυκιά κολοκύθα και cheesecake cream filling.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Η θερμοκρασία έπεσε για τα καλά και ήρθε η ώρα μαζί με τον ζεστό καφέ σου να απολαύσεις τα πιο ωραία και λαχταριστά μαλακά μπισκότα γλυκοκολοκύθας με creamy cheesecake filling.

Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Για περίπου 24 μπισκότα

Υλικά:

Για την ζύμη:

4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γ. κανέλλα

Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

227 γρ. ανάλατο βούτυρο

Μισό φλ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1¼ κ.γ. baking powder

Μισό κ.γ. ginger τριμμένο

Μισό κ.γ. αλάτι

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

⅔ φλ. πουρέ γλυκοκολοκύθας (150 γρ.)

Για την γέμιση:

170 γρ. τυρί κρέμα

1 μεγάλος κρόκος αυγού

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ (15γρ. περίπου)

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Πρώτα θα ετοιμάσεις την γέμιση για τα μπισκότα:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Πρόσθεσε τον κρόκο και την βανίλια και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίξε το αλεύρι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Σκέπασε το μπολ και άστο 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Η ώρα της ζύμης:

Σ' ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλλα, το ginger, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα και βάλε το μπολ στην άκρη.

Σ'ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα (θα υπολογίσεις περίπου 4 λεπτά). Στη συνέχεια πρόσθεσε το αυγό και την βανίλια και ανακάτεψε καλά.

Πάρε το μπολ με το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ρίξε το μισό στο μπολ με το βούτυρο. Ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα και πρόσθεσε τον πουρέ της γλυκοκολοκύθας. Στη συνέχεια ρίξε το υπόλοιπο μισό και ανκάτεψε πάρα πολύ καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκέπασέ το και άφησέ το να κρυώσει για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας πάρε τη ζύμη και φτιάξε τα μπισκότα, τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα.

Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180°. Πάρε τα μισά μπισκότα (12) και βάλε σε καθένα από αυτά μία κουταλιά του γλυκού cheesecake filling στο κέντρο τους. "Σκέπασέ τα" με τα υπόλοιπα 12 μπισκότα (σαν sandwich). Πίεσε τις άκρες καλά για να κλείσουν.

Ψήσε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες· για 12 με 15 λεπτά περίπου. Άφησέ τα να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: purewow