Τα πιο πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου

Η συνταγή για πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου που πετούν «φλόγες».

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλου

1 ξυλάκι κανέλας

1 κ.σ. μούρα σε μπαχάρι

2 γαρίφαλα

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

2/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι kosher

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.

Σπας το ξυλάκι κανέλα με τη λαβή του μαχαιριού σε πολλά μικρά κομματάκια.

Μαζί με τα μπαχάρια, το πιπέρι καγιέν και τα γαρίφαλα τα βάζεις στο φούρνο ώστε να ψηθεί για λίγα λεπτά το μείγμα.

Το βγάζεις από το φούρνο και προσθέτεις το θυμάρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα μπολ, το ανακατεύεις με το λάδι.

Περνάς με αυτό το μείγμα τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Τα ψήνεις στο φούρνο για περίπου 45'.

Πηγή | Tasty-guide.gr