Τάρτα με blue cheese και καραμελωμένα κρεμμύδια

Αυτή η γιορτινή συνταγή είναι ιδανική για το τραπέζι των Χριστουγέννων

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Αυτή η γιορτινή συνταγή είναι ιδανική για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan



Υλικά


20 μικρά κρεμμύδια (για στιφάδο)
Λάδι για τσιγάρισμα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2,5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. blue cheese
100 γρ. καρύδια τριμμένα
1 φύλλο σφολιάτας



Εκτέλεση


Για την τάρτα αυτή θα χρειαστείς μικρά κρεμμύδια στιφάδου. Είναι πιο γλυκά και δίνουν μια ωραία υφή στη γέμιση της τάρτας.

Ξεκινάς τσιγαρίζοντας τα κρεμμύδια. Μόλις αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα προσθέτεις το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνεις 2,5 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ανακατεύεις συνεχώς. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν προθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις.

Στη συνέχεια ρίχνεις τα 200 γρ γραβιέρα και τα 200 γρ. blue cheese. Τελειώνεις με το τριμμένο καρύδι.

Αφήνεις λίγα λεπτά να δέσει η γέμιση.

Απλώνεις τη γέμιση σε ένα φύλλο σφολιάτας και κλείνεις τις άκρες.

Ψήνεις για 45 λεπτά στους 180°C.


Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan