Ο γνωστός, επιτυχημένος συνδυασμός της φέτας με τη ντομάτα, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη αλμυρή τάρτα με φέτα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
Για 6-8 κομμάτια. Χρόνος προετοιμασίας: 45΄. Χρόνος ψησίματος: 45΄
Τάρτα με φέτα και ντοματίνια | Υλικά:
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή ζύμη κουρού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
- 8-10 ντοματίνια (κομμένα)
- 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
- 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
- ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1½ φλιτζ. τσαγιού
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα τάρτας.
- Απλώνετε στη φόρμα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά της τοιχώματα.
- Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν η ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.