Αλμυρή τάρτα με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Η παραδοσιακή τάρτα με ένα twist από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια τέλεια αλμυρή τάρτα με πέστο βασιλικού και ντοματίνια, ένας άκρως καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων.

Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου

Αλμυρή τάρτα με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γρ τριμμένο τυρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα)
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 10 ντοματίνια

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ένα ταψάκι για τάρτες, και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν! Την ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C. Μπορείς να απλώσεις ρύζι πάνω από τη σφολιάτα για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμμα γάλακτος και το πέστο.

Μόλις ψηθεί η σφολιάτα και αφού κρυώσει για λίγο απλώνουμε επάνω το μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια κόβουμε τα τομαντίνια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από το μείγμα.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C για 15 λεπτά.

Συνταγή για τάρτα ιταλική | Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο facebook.com/coolartisan