Τυρόπιτα κέικ με γιαούρτι και φέτα | Η υπέροχη συνταγή για αφράτο, αλμυρό κέικ σε μισή ώρα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Υπερ-θρεπτική και για τα παιδιά

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι λάδι
  • 1,5 κεσεδάκι αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο στο μπλέντερ
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (250 γρ.) (προαιρετικά)
  • 100 γρ. τριμμένη μυζήθρα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε από τη φόρμα το κέικ ρίχνουμε επάνω τριμμένη μυζήθρα. Φαίνεται σαν ένα γλυκό κέικ με άχνη ζάχαρη, ενώ είναι αλμυρό!

Συνταγή για κέικ με γιαούρτι | Πιο νόστιμο, πιο υγιεινό, πιο αφράτο

Από τη μαμά της αναγνώστριας Ρένας Σιδηροπούλου.