
Αυτή την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το 5ο βιβλίο της Εβίτας Παπαχαραλάμπους με 20 λαχταριστές συνταγές που σε καλούν να ανακαλύψεις το μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής.
Το μηνίαιο, γλυκό ραντεβού με την Εβίτα έχει θέμα: «ΤΟΥΡΤΕΣ & CUPCAKES»! Περιέχει υπέροχες συνταγές όπως: cupcakes με καρύδα & σοκολάτα γάλακτος, cupcakes με σοκολάτα & ρούμι, cupcakes με μέλι & ελαιόλαδο, τούρτα bitter με φιστίκι, τούρτα σφολιάτα γιαούρτι & μανταρίνια, τούρτα καρδιά, τούρτα με σοκολάτα γάλακτος, τούρτα με πραλίνα φουντουκιού και τούρτα αμυγδάλου.
Ακόμη, περιέχει ειδικό κεφάλαιο που σου μαθαίνει βήμα-βήμα όλα τα μυστικά για τη ζαχαρόπαστα και πως να φτιάξεις υπέροχα αρκουδάκια και μαϊμουδάκια από ζαχαρόπαστα. Δεν λείπουν ερωτικές συνταγές για να υποδεχτείς τον Άγιο Βαλεντίνο με τον πιο γλυκό τρόπο.
Εμείς εξασφαλίσαμε αποκλειστικά τη συνταγή για Κέικ καρδιές με φράουλες!

Υλικά για 4 κέικ
Για το κέικ
* 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
* 100 γρ. ζάχαρη καστανή
* 2 αβγά
* 190 γρ. αλεύρι
* 45 γρ. νερό
* 45 γρ. κονιάκ ή ρούμι
* βανίλια, από μισό λοβό
Για την κρέμα
* 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
* 100 γρ. γιαούρτι πλήρες
* 30 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τις φράουλες
* 10-15 φράουλες, φρέσκιες κατά προτίμηση
* 40 γρ. κονιάκ
* 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
* 1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε εναλλάξ το νερό με το κονιάκ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο -κατά προτίμηση- ταψί 19 cm και ψήνουμε στους 180?C για 30'.
Για την κρέμα
Ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.
Για τις φράουλες
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το κονιάκ ή το ρούμι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Tip: Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το κονιάκ ή το ρούμι με χυμό πορτοκαλιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 40'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Η Εβίτα σε προσκαλεί να δημιουργήσεις μαζί της, τις πιο γλυκές συνταγές! Το νέο βιβλίο κυκλοφορεί αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή μόνο με 3,40€ + 1,50€ για το περιοδικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr