Γιατί όλοι στην Αθήνα μιλούν για το χειροποίητο παγωτό του Le Greche;

Πώς η Εύη άφησε τα Μαθηματικά για τη ζαχαροπλαστική;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Πώς η Εύη άφησε τα Μαθηματικά για τη ζαχαροπλαστική


Η ιστορία της Εύης Παπαδοπούλου είναι η φανερή απόδειξη πώς ένας άνθρωπος δεν είναι προγραμματισμένος να ακολουθήσει μόνο έναν δρόμο στη ζωή του. Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης, η Εύη αποφάσισε να αφήσει πίσω της τα Μαθηματικά και να αρχίσει να φτιάχνει το τέλειο παγωτό. Τόσο απλά. Ή όχι και τόσο.

Η ιδιοκτήτρια του Le Greche, του μικρού καταστήματος με το χειροποίητο παγωτό πάνω στη Μητροπόλεως, έκανε μεγάλη έρευνα και δούλεψε πολύ σκληρά προτού ανοίξει το μαγαζί της. Η ζαχαροπλαστική ήταν κάτι που ανέκαθεν τη γοήτευε και μην μπορώντας να απολαύσει πουθενά το παγωτό όπως η ίδια το είχε στο μυαλό της, αποφάσισε να εξειδικευθεί στο παγωτό και το κρύο γλυκό. Ταξίδια στην Ιταλία, σωστός εξοπλισμός – που είναι το άλφα και το ωμέγα στην επιτυχία – και ατελείωτοι πειραματισμοί. Η καθημερινότητα της Εύης μπορεί να μην είχε πλέον κλάσματα και εξισώσεις, αλλά οι γνώσεις χημείας στάθηκαν πολύτιμες στην παρασκευή του παγωτού – ειδικά όταν οι γεύσεις δημιουργούνται από το μηδέν.


Η Εύη με τη βοηθό της Μαριλένα Γραμμένου δημιουργούν και μας εντυπωσιάζουν οπτικά και γευστικά!

«Μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι φανταστούμε. Θα έλεγα ότι ο συνδυασμός ανθότυρο με περγαμόντο και aperol συνοψίζει τη φιλοσοφία της δουλειάς μου. Ελληνικές γεύσεις, με τη φίνα μυρωδιά και γεύση του περγαμόντου και μία δόση Ιταλίας. Le Greche σημαίνει οι Ελληνίδες. Αυτές ήταν άλλωστε και η πηγή έμπνευσης της Εύης. «Οι γυναίκες έχουν παιδεία στην κουζίνα και διάθεση για ωραία πράγματα. Αυτό το όνομα αλλά και η ιδέα είναι αφιερωμένα στην τόλμη και τη δημιουργικότητα των γυναικών» τονίζει.

Συνέχεια στη σελίδα 2
Σ
τα σχεδόν διαστημικά μπολ που φυλάσσεται το παγωτό, βρίσκεις ξεχωριστούς συνδυασμούς ελληνικών και ιταλικών προϊόντων. Βασικός στόχος της ιδιοκτήτριας άλλωστε είναι να προβάλλει τα ελληνικά άγνωστα προϊόντα που αξίζουν να αναγνωριστούν. Από το Μοσχάτο Λήμνου μέχρι τα λεμόνια του Άργους, η Εύη επιλέγει με προσοχή τι θα χρησιμοποιήσει και φροντίζει το τελικό αποτέλεσμα να είναι γευστικό αλλά και υγιεινό. «Το μυστικό είναι στον λίγο αέρα και τη συμπυκνωμένη γεύση, δηλαδή περισσότερη ευχαρίστηση. Τα παγωτά έχουν maximum 8% λιπαρά και όπως όλα τα γλυκά, δεν περιέχουν συντηρητικά» εξηγεί. Η συσκευασία παίζει τον ρόλο της. Τα λαχταριστά semifreddo και οι κολασμένες μους κλείνονται σε βαζάκια, διατηρώντας έτσι όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.


Αν σκέφτεσαι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κατέβεις μία βόλτα μέχρι το Σύνταγμα, σου έχω νέα: Το εργαστήριο του Le Greche λειτουργεί στην Αγία Παρασκευή και μπορείς να κάνεις τις αγορές σου κι εκεί. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα. Απλά στο εργαστήριο μπορεί να έχεις την τύχη να πετύχεις το παγωτό μόλις βγαίνει» μου λέει η Εύη και μου κλείνει το μάτι.

Le Greche
Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 2167006458
Μεσογείων 440 & Αποστόλου Παύλου 2, Αγία Παρασκευή, 2167006416

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΩΡΑ