Follow us

Κλασική συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Από τη μαμά του Αθανάσιου Υφαντή, την Κυρία Ελένη, Αθήνα

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις το νόστιμο παραδοσιακό πιάτο με τον πιο εύκολο τρόπο.

Κλασική συνταγή για γιουβαρλάκια

Δες παρακάτω την κλασική συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο, μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές για να αξιοποιήσεις τον κιμά.

Συνταγή για κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

Κλασική συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

(Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά) (Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά)

Υλικά

  • Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ρύζι
  • Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
  • Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πέντε φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
  • Δύο αβγά
  • Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Γιαούρτι (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια.

Αλευρώνουμε τα μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό της κότας και το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνουμε τα μπαλάκια μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα γιουβαρλάκια μας.

Σε μισή ώρα θα μαλακώσουν. Ταυτόχρονα χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού μας. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζωμό, σιγά σιγά και χτυπάμε το μείγμα για να ενωθούν.

Προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα μας και ανακινούμε ώστε να δέσει η σούπα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

Συνταγή για λαχανοντολμάδες | Από τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα

Από τη μαμά του Αθανάσιου Υφαντή, την Κυρία Ελένη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ