Zampano: Το νέο μέρος που αγαπούν οι foodies και το πιο instagram-ικό brunch της πόλης

Ένα Greek Bistro & Wine Bar με ταξιδιάρικη διάθεση κι ένα brunch που δεν πρέπει να χάσεις!

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

«Είναι πιο εύκολο να μείνεις πιστός σε ένα εστιατόριο παρά σε μια γυναίκα» έχει πει ο Federico Felini, και το Zampano είναι μία άφιξη που τείνει να δικαιώσει τη ρήση του Ιταλού δημιουργού. Εμπνευσμένο από τον κεντρικό φελινικό ήρωα του κλασικού "La Strada", το εστιατόριο Zampano, στην καλλιτεχνική γειτονιά της οδού Σαρρή στου Ψυρρή, αποτελεί αγαπημένο προορισμό κάθε γαστρονομικού περιηγητή στην πόλη.

Το Greek Bistro & Wine Bar Zampano στεγάζεται στο φημισμένο hostel City Circus, των Δημοσθένη Μισεντζή και Επαμεινώνδα Σκορπιδέα και ακροβατεί επιδέξια ανάμεσα σε ελληνικές γεύσεις, ενώ ταυτόχρονα «περιοδεύει» σε μερικές από τις καλύτερες ετικέτες εγχώριων κρασιών, μέσα από την καλά ενημερωμένη λίστα του. Η φρεσκάδα, βασικό συστατικό του εστιατορίου, βρίσκεται παντού: στο ατμοσφαιρικό σκηνικό που δημιουργούν τα φαινομενικά αταίριαστα έπιπλα από τις αγορές του κόσμου, και τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που καταλήγουν σε λεπτής αισθητικής και γεύσης πιάτα, μέχρι στο χαμόγελο του προσωπικού.

Ο κατάλογος του Zampano σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι μέσα από ελληνικές γεύσεις και αρώματα, με value for money πιάτα, όπως ρεβυθάδα στη γάστρα με σύγκλινο Μάνης, σαντορινιά φάβα με σαρδέλες, κόκκορα κρασάτο, φιλεταρισμένο λαβράκι σωτέ με ξινόχοντρο, ακόμα και cheesecake με ανθότυρο, ξινομυζήθρα και σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Το μενού συμπληρώνουν οι μπύρες από μικρές, ελληνικές ζυθοποιίες, καθώς επίσης και τα ιδιαίτερα αποστάγματα, ενισχύοντας έτσι την αυθεντικότητα της κουζίνας και της φιλοσοφίας του εστιατορίου.

Όσο η κουζίνα όμως “υπηρετεί” τις ελληνικές γεύσεις, το Zampano καταφέρνει να διατηρεί τον ευρωπαϊκό αέρα του, θυμίζοντάς μας ότι θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου στο Βερολίνο. Σε πλήρη εναρμόνιση με το hostel στο οποίο στεγάζεται, το Zampano αποπνέει μία έντονη καλλιτεχνική διάθεση, διατηρεί ζεν ατμόσφαιρα αλλά δεν παύει να επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους θαμώνες του, όπως το κυριακάτικο brunch.

Αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου, το Zampano υποδέχεται τον food blogger Cool Artisan, Γαβριήλ Νικολαϊδη, ο οποίος μας υπόσχεται μεταξύ άλλων, avocado toast, blue burger λαχανικών και βάφλες με κοτόπουλο. Καθόλη τη διάρκεια του brunch (12:00 – 19:-00) οι Manoυchedrome (ήτοι ο Δημήτρης Παρτσακλός στο κοντραμπάσο, ο Γιώργος Κωστούρος και ο Δημήτρης Ψαλλίδας στις gypsy κιθάρες) θα μας ταξιδέψουν στη δεκαετία του ’30 υπό τους γνώριμους ήχους της gypsy jazz. (Τιμή Μενού: από 10 € το άτομο)

Το City Circus δεν αποτελεί ιδανικό προορισμό μόνο για τους τουρίστες αλλά και για όσους αποζητούν έναν ήρεμο χώρο για να "ξεφύγουν" μέσα στην ίδια τους την πόλη, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή απλά γνωρίζοντας ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Μόλις ο καιρός το επιτρέψει, η ταράτσα θα ανοίξει τις πόρτες της, προσκαλώντας μας σε βραδιές που θα έχουν την πιο όμορφη θέα στην πόλη και ταξιδιάρικη διάθεση.

Zampano Food & Drinks, Σαρρή 18, κρατήσεις: 21 3023 3244 Ανοικτά κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) από τις 6 το απόγευμα. Κάθε Κυριακή ανοικτά από το πρωί.