Follow us

Ο Τελευταίος Εραστής, της Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη

Η ιστορία τριών ανθρώπων που κάποια στιγμή συναντιούνται, χάνονται, οι σχέσεις τους μεταβάλλονται στο χρόνο και τελικά τους καθορίζουν...Διάβασε τι μας είπε η συγγραφέας του βιβλίου.

vivlio2404

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο. Περίμενα μια απλή ιστορία αγάπης, έστω ένα ερωτικό τρίγωνο, όπως άφηνε να εννοηθεί η εισαγωγή του βιβλίου. Τελικά όμως πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω απ’ αυτά. Είναι η ιστορία τριών ανθρώπων, της Φανής, του Δήμου και της Κατερίνας, που κάποια στιγμή συναντιούνται, χάνονται, οι σχέσεις τους μεταβάλλονται στο χρόνο και τελικά τους καθορίζουν.

Ο καθένας με το παρελθόν του, τα παιδικά του χρόνια, τις μικρές ή μεγάλες απολαύσεις του και τις μικρές ή τεράστιες απώλειές του που έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον χαρακτήρα τους. Η ζωή φαίνεται να έχει σταθεί σκληρή με τους ήρωες του βιβλίου και τους κοντινούς τους ανθρώπους. Το βιβλίο όμως είναι μεν έντονο και συγκινητικό, αλλά αποφεύγει το μελόδραμα. Οι τρεις τους δεν ξεχνάνε αλλά προχωράνε με αισιοδοξία και δύναμη σε νέες σχέσεις, στη νέα τους ζωή.

Ο Τελευταίος Εραστής, της Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη

Η συγγραφέας του βιβλίου μίλησε στη Miss Bloom:

Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το έναυσμα για το βιβλίο σας και την έμπνευση για τους χαρακτήρες του;

Μια δική μου τραυματική εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή μου, ήταν η αφορμή για τούτο το βιβλίο. Οι χαρακτήρες γεννήθηκαν κατά την πορεία. Δυνατοί, ανθρώπινοι, χαρακτήρες που υπάρχουν και ζουν τριγύρω μας, έγιναν οι ίδιοι οδηγοί μου, όπως συχνά συμβαίνει στα μυθιστορήματα.

Πώς και γιατί ξεκινήσατε να γράφετε;

Η λογοτεχνία, ήταν πάντα για μένα κάτι συναρπαστικό. Ξεκίνησα να γράφω από έντονη επιθυμία να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα. Μπορούσαν να φτάσουν στους άλλους, να απασχολήσουν ένα μέρος της κοινωνίας κι αυτό ήταν κι εξακολουθεί να είναι για μένα μεγάλη ικανοποίηση.

Γιατί "πρέπει" οι ήρωες του βιβλίου να πονάνε τόσο;
Γιατί αν δεν έχεις εκτεθεί στην παγωνιά του χειμώνα, δεν μπορείς να απολαύσεις την ανείπωτη θέρμη μιας λαμπερής φωτιάς. Ο πόνος ωριμάζει τους ήρωές μου, τους κάνει σοφότερους και δυνατούς. 'Ό,τι δε σε σκοτώνει σε γιγαντώνει", είναι τα λόγια του Ίψεν.

Μέσα από πολλά δεινά υπάρχει και μια έντονη αισιοδοξία που τελικά υπερισχύει. Είστε αισιόδοξη σαν χαρακτήρας;
Ναι, βέβαια. Ο ήλιος υπάρχει, ακόμα κι αν δεν τον βλέπεις, ακόμα κι αν είναι κρυμμένος κάτω από πυκνή συννεφιά. Αισιοδοξία είναι να αγωνίζεσαι, να κερδίζεις, να χάνεις, να ξεγελιέσαι, να ζεις.

Διάβασε επίσης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ