Follow us

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις

Toν ακολουθούμε καθημερινά στο instagram και αγαπάμε τις φωτογραφίες του και όλα όσα δημιουργεί. Διάβασε τη συνέντευξή του στο MissBloom.gr και πάρε μια γεύση (αλλά και άπειρες deco ιδέες) από τον super stylish μικρόκοσμό του! Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

tomyk

Στην αρχή μας τράβηξε το ενδιαφέρον μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες που ανεβάζει στο instagram. Στη συνέχεια όμως ενθουσιαστήκαμε με τα υπέροχα κάδρα, τα notebooks και τα posters που έφτιαχνε! Σύντομα ήρθε το e-shop του, το iamtomyk.com και έτσι γνωρίσαμε καλύτερα τη δουλειά του.


Οι fashion insiders τον γνωρίζουν ήδη καθώς κρύβεται πίσω από τα prints των μαγιό Pink Sands. Ο ίδιος έχει εργαστεί ως art director σε διαφημιστικές πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρία. Το υψηλό του αισθητικό κριτήριο τον κάνει να ξεχωρίζει σε κάθε έκφανση της δουλειάς του! Στο site του θα βρεις τα γνωστά πλέον κάδρα του, posters, tote bags και notebooks. Όλα έχουν την σφραγίδα της αισθητικής του ενώ είναι φωτογραφημένα στο σπίτι του!

Ένας ακόμα λόγος που θέλαμε να σου μιλήσουμε για τον TomyK είναι το ότι κατάφερε μέσα στην Αθήνα της κρίσης να δημιουργήσει ένα πολύ επιτυχημένο e-shop εκμεταλλευόμενος τόσο το δημιουργικό του ταλέντο όσο και τα social media για να επικοινωνήσει τη δουλειά του σε χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο έσπασε τα στενά όρια της ελληνικής "μιζέριας" και κατάφερε να πετύχει παρά το "γκρίζο" περιβάλλον της κρίσης.

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις

Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με τις κατασκευές των κάδρων; Πότε ξεκίνησες να τα κατασκευάζεις;

Την ιδέα για τα κάδρα την είχα πριν λίγους μήνες όταν μια πολύ καλή μου φίλη γέννησε και ήθελα να της κάνω δώρο κάτι πιο προσωπικό. Αρεσε πάρα πολύ και άρχισα να έχω παραγγελίες από γνωστούς και φίλους. Το ένα έφερε το άλλο και κάποιο βράδυ στο γραφείο γεννήθηκε και η ιδέα των παγωτών από χαρτί - λατρεύω το παγωτο - το οποίο και θέλω να ειναι
το trademark μου.

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 2

Πως σου ήρθε ιδέα για το e-shop;

Το σκεφτόμουν περίπου ένα χρόνο πως θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά δε το έπαιρνα απόφαση. Ολο κάτι τύχαινε και δεν έβρισκα χρόνο να ασχοληθώ πραγματικά. Κατά τη διάρκεια των διακοπών άρχισα να το επεξεργάζομαι πιο έντονα και με το που επέστρεψα μπήκα δυναμικά στην διαδικασία να το σχεδιάσω, να δω τι πράγματα θα βάλω, να κάνω την επιλογή, να φτιάξω νέα. Τρεις μήνες μετά, το iamtomyk.com ήταν γεγονός και γω 100% ευχαριστημένος με το αισθητικό αποτέλεσμα και πολύ περήφανος.

Δες εδώ όλες τις φωτογραφίες του στο instagram και ακολούθησε τον στο @TomyK_




Πως σε βοήθησαν τα social media και εν προκειμένω το instagram στην προώθηση της δουλειάς σου;
Τα social media στάθηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοι μου σε αυτό το εγχείρημα. Τυγχάνει να είμαι εθισμένος στο Instagram και κατά καιρούς ανέβαζα κάποια από τα κάδρα ή τα prints που έκανα και έβλεπα πως το κοινό αντιδρούσε πολύ θετικά και αγωνιούσε να ανέβει το e-shop για να τα αγοράσει. Μάλιστα, όταν ανέβηκε το site η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου που "έπεσε" ο server για κάποια ώρα! Πολλοί από τους αγοραστές τυγχάνει να ειναι πιστοί (και μη) followers μου και τους ευχαριστώ γι αυτό.

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 3

Ποιο ήταν το επαγγελματικό σου background πριν ασχοληθείς με αυτό;
Σπούδασα γραφιστική και για χρόνια δούλευα σε διαφημιστικές εταιρείες σαν art director μέχρι που το 2007 αποφάσισα να εγκαταλείψω τις εταιρείες και να δημιουργήσω το δικό μου γραφείο, την Designium όπου και διατηρώ μέχρι σήμερα με πελάτες και από το χώρο της μόδας όπως Τσαντίλης και Pink Sands για την οποια και σχεδιάζω prints.

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 4

Έχεις καταφέρει να αποκτήσεις άμεση εμπορική σχέση και με πελάτες στο εξωτερικό μέσω των social media;

Θα μπορούσα να πω πως η πλειοψηφία των παραγγελιών που δέχομαι στο e-shop είναι από το εξωτερικό! Μέχρι στιγμής έχω στείλει έργα μου σε Μαλαισία, Αυστραλία, Φιλανδία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία & Ισπανία. Και ειναι πολλοί αυτοί που είδαν από το IG δουλειά μου και θέλησαν να κάνουν αγορά. Εχω ήδη δεχτεί και προτάσεις για συνεργασία με καταστήματα
του εξωτερικού για να βάλουν τα προϊόντα μου και με χαροποιεί ιδιάιτερα το γεγονός!

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 5

Τι άλλα projects έχεις στα άμεσα σχέδια σου;

Φιλοδοξώ να προσθέσω έξτρα αντικείμενα στο e-shop όπως γυναικεία t-shirts, μαξιλάρια, tea towels και άλλα τα οποια δουλεύω, καθώς και νέα σχέδια στα ήδη υπάρχοντα. Θα ήθελα να μεγαλώσει αυτό που ξεκίνησα να κάνω γιατί με γεμίζει τρομερή ενέργεια και ενθουσιασμό, είναι η δική μου ψυχοθεραπεία!

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 6

Οπως φαίνεται και από το σπίτι σου έχεις ένα πολύ υψηλό αισθητικό κριτήριο. Ποια είναι η σχέση σου με τη διακόσμηση;

Αγαπώ οτιδήποτε καλλιτεχνικό και θα μπορούσα να πω πως έχω ένα έμφυτο ταλέντο στη διακόσμηση. Αν δεν ήμουν γραφίστας, θα ήμουν σίγουρα interior designer. Στο σπίτι μου έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου καθώς είχα έναν υπέροχο καμβά για να "δουλέψω". Ηταν μια διαδικασία που διήρκησε περιπου 2 χρόνια μέχρι να καταλήξω. Το αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε πλήρως.

TomyK: Ο designer που οφείλεις να γνωρίζεις - εικόνα 7

Τι θα πρότεινες στους ανθρώπους με δημιουργικό ταλέντο στην Ελλάδα που έχουν "πτοηθεί" από την κρίση;

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και παντού επικρατεί μιζέρια και γκρίνια ήθελα να πάω κόντρα σ αυτό, να το ¨ξορκίσω¨ με κάποιο τρόπο και γι' αυτό αποφάσισα ειδικά αυτή την χρονική περίοδο να ξεκινήσω μια νέα επιχείρηση. Και πιίστεψε με, δεν ειμαι και ο πιο τολμηρός άνθρωπος! Πιστεύω πως χρειαζόμαστε νέα πράγματα, μια διαφορετική λογική που λέει ναι, προσπαθώ, δεν εγκαταλείπω. Χαιρομαι πολύ όταν ακούω νέους ανθρώπους να κάνουν βήματα, μου δίνει ελπίδα πως αυτός ο τόπος δεν εχει μόνο γκρίζο.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στο iamtomyk.com
Τηλ.: 210 68 39 941

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ