Follow us

15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά

Χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Οι 15 πιο ωραίες ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά

Χωρίς να χρειάζεσαι πολλά τετραγωνικά και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Ο Σεπτέμβρης, ο μήνας της επιστροφής στα θρανία και της οικιακής οργάνωσης είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να δημιουργήσεις ένα ονειρεμένο home office, ένα χώρο που θα σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι και να δουλεύεις στην ησυχία του σπιτιού σου. Οι νέες τάσεις στο design υπαγορεύουν upcycling σε παλιά έπιπλα, DIY κατασκευές από απλά υλικά και επανάχρηση vintage αντικειμένων.

Κλέψε ιδέες από τους παρακάτω χώρους για να φτιάξεις το δικό σου dream space.

15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά

Βασικές αρχές για κάθε χώρο είναι η άνετη καρέκλα και ο σωστός φωτισμός. Πριν προχωρήσεις σε οποιοδήποτε διακοσμητικό τρικ θα πρέπει να ξέρεις ότι την πιο σημαντική θέση κατέχει η καρέκλα η οποία οφείλει να είναι άνετη και να στηρίζει σωστά την πλάτη. Ο φωτισμός του γραφείου πρέπει να επικεντρώνεται στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να κουράζει τα μάτια, για να μην προκαλεί πονοκεφάλους.

15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 2


Ο πάγκος από μαδέρια συνιστά την πιο έξυπνη, οικονομική και "ευκολοφόρετη" λύση για το home office. Το μόνο που θα κάνεις είναι να τα στερεώσεις σαν ράφια στον τοίχο στο ύψος που σε βολεύει. Στην αγορά θα βρεις πολλά στηρίγματα σε διαφορα καταστήματα (όπως IKEA, Praktiker και Leroy Merlin). H άγρια όψη τους αποτελεί μέρος της γοητείας τους και σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να τρίβεις για ώρες με το ειδικό γυαλόχαρτο. Ολοκλήρωσε το γραφείο με ένα κολάζ από ασπρόμαυρες αφίσες για να δώσεις ένα πιο αρτιστίκ τόνο.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 3

Φτιάξε ένα mood-board/πίνακα ανακοινώσεων/κρεμάστρα για τα απαραίτητα από τις σούστες του παλιού κρεβατιού σου. Ο μεταλλικός σκελετός που κρύβεται στο στρώμα του κρεβατιού είναι ειδανική πρώτη ύλη για να διακοσμήσεις το γραφείο χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Μπορείς να το αφήσεις στο φυσικό χρώμα του ή να το βάψεις με ένα σπρέι για μεταλλικές επιφάνειες στις αποχρώσεις του δωματίου.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 4

Ο DIY μαυροπίνακας ταιριάζει γάντι στο σκηνικό του οικιακού γραφείου σου. Θα βρεις την ειδική μπογιά σε όλα τα καταστήματα με χρώματα σε πολύ χαμηλή τιμή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις, να την οριοθετήσεις με μονωτική ταινία και στη συνέχεια να την περάσεις δύο χέρια από τη μαύρη μπογιά. Εάν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να παίξεις λίγο περισσότερο και να γράψεις κάτι του στυλ "Το do..." όπως στην παραπάνω φωτό. Να θυμάσαι όμως ότι δύσκολα βγαίνει όταν αποφασίσεις να τον διαγράψεις με λευκή μπογιά. Εναλλακτικά μπορείς να βάψεις μια ξύλινη επιφάνεια και να την κρεμάσεις στον τοίχο σαν πίνακα.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 5

Το κολάζ από κάδρα βρίσκει εφαρμογή και στο γραφείο. Εμφάνισε όλες τις αγαπημένες φωτογραφίες, αφίσες από φεστιβάλ, παιδικές ζωγραφιές και ταξιδιωτικά καρτ ποστάλ στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια εργασίας σου. Έτσι θα δημιουργήσεις μια ιδιότυπη γκαλερί που θα αντανακλά πλήρως το χαρκατήρα και την προσωπικότητα σου. Οι αγαπημένες εικόνες κάνουν τον χώρο πιο οικείο και φιλόξενο.

περισσότερα στη σελίδα ΙΙ



15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 6

Η'70s τραπεζαρία της μαμάς βρίσκει νέα θέση στο γραφείο του διαμερίσματος σου. Μπορεί το τραπέζι της κουζίνας του πατρικού σου να μοιάζει ξεπερασμένο και "παλιακό" στο περιβάλλον που το έχεις συνηθίσει... μόλις όμως το βάλεις στο γραφείο σου και το συνδυάσεις με μια μοντέρνα καρέκλα και ένα ντιζαινάτο φωτιστικό θα δείξει αμέσως διαφορετικό και updated.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 7

Μπροστά από το παράθυρο! Αυτή είναι η καλύτερη θέση για ένα μαζεμένο, νοικοκυρεμένο σπιτικό γραφειάκι. Τοποθέτησε την επιφάνεια εργασίας παράλληλα με το περβάζι του παραθύρου και διακόσμησε το με μικρά γλαστράκια που δίνουν την αίσθηση της εξοχής. Το φυσικό φως κάνει την εργασία πιο εύκολη και ξεκούραστη και σου δίνει κίνητρο να περνάς περισσότερη ώρα καθισμένη στο γραφείο.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 8

Η παλέτα δε μπορεί να λείπει από κανένα DIY άρθρο διακόσμησης. Πολυχρηστική, κομψή, φτηνή... έχει όλα τα προσόντα για να διεκδικήσει μια θέση και στο γραφείο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι πόδια τραπεζιού (στη φωτό είναι με ροδάκια αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι θες) και ένα ξύλινο καπάκι για την επιφάνεια εργασίας που θα κάνει τη δουλειά πιο εύκολη.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 9

Το γυαλί είναι ο καλύτερος σύμμαχος των χώρων με λίγα τετραγωνικά. Ουσιαστικά είναι αόρατο και ενώ καταλαμβάνει το ίδιο όγκο με μια ξύλινη επιφάνεια κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ανάλαφρο και άδειο. Στήριξε το με τριπόδια αλλά μην το παραφορτώσεις με βαριά αντικείμενα προς αποφυγή ατυχημάτων. Φρόντισε να ενημερωθείς για το βάρος ανα τετραγωνικό που μπορεί να σηκώσει το γυαλί που θα αγοράσεις από το κατάστημα που θα το προμηθευτείς.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 10

Φτιάξε μια επιτοίχια μονάδα αποθήκευσης πάνω από τον πάγκο εργασίας συνδυάζοντας ξύλινα κουτιά σε διάφορα μεγέθη. Χρωμάτισε τα όλα στον ίδιο τόνο και κρέμασε τα σαν κάδρα στον τοίχο πάνω από το γραφείο σου. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα για να τακτοποιήσεις τα βιβλία, τα cd, τις συλλογές σου από γραμματόσημα ή ό, τι άλλο δεν ξέρεις που και πως να αποθηκεύσεις.

περισσότερα στη σελίδα ΙΙΙ


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 11

Η πολυτέλεια σε ένα χώρο δεν έρχεται μόνο μέσα από ακριβά έπιπλα. Για παράδειγμα στην παραπάνω φωτό ο συνδυασμός του ΙΚΕΑ τρίποδου με μια λευκή επιφάνεια εργασίας μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε χώρο. Είναι όμως τα αξεσουάρ όπως η αναπαλαιωμένη κλασική καρέκλα, το μάλλινο χαλί, τα ασημένια βάζα και το χρυσό παραβάν που δίνουν αέρα πολυτέλειας στο χώρο.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 12

Εάν τα τετραγωνικά του σπιτιού σου δεν σου επιτρέπουν να αφιερώσεις ένα ολόκληρο δωμάτιο στο γραφείο σου, ενσωμάτωσε το στο καθιστικό. Ντύσε την επιφάνεια εργασίας με λευκό ύφασμα για να μπορείς να κρύβεις από κάτω τη μονάδα του υπολογιστή και ό,τι άλλο δεν θέλεις να έχεις σε "δημόσια" θέα. Απέφυγε τις καρέκλες γραφείου και προτίμησε μια καρέκλα τραπεζαρίας για να έχεις πιο homy αίσθηση.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 13

Το σεκρετέρ είναι το πιο ρομαντικό έπιπλο για να φτιάξεις μια μονάδα εργασίας σε χολ, κρεβατοκάμαρα ή ακόμα και στο καθιστικό. Παλαιότερα αυτά τα έπιπλα είχαν θέση μόνο σε ορισμένες γωνιές του σπιτιού αλλά σήμερα οι κανόνες ανατρέπονται δίνοντας σου το δικαίωμα να παίξεις ελεύθερα με τα έπιπλα και τους συνδυασμούς τους. Δεν χρειάζεται καν να ακολουθείς μια κλασική λογική στη διακόσμηση του σπιτιού αφού η ιδέα του mix n' match σου δίνει το στυλιστικό άλοθι για να παίξεις με δεκαετίες, στυλ και αισθητικές.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 14

Τα αξεσουάρ οργάνωσης της κουζίνας βρίσκουν θέση στο γραφείο. Οι ράγες που χρησιμοποιούνται για να κρεμάσεις κουτάλες, πιρούνες και πιάστρες αλλάζουν δωμάτιο και φιλοξενούν μολύβια, πένες και συνδετήρες. Οι θήκες για μαχαιροποίρουνα γίνονται μολυβοθήκες πολλαπλασιάζοντας έτσι τις αποθηκευτικές δυνατότητες του χώρου. Στη συγκεκριμένη φωτό μου αρέσει πολύ η ιδέα της συνύπαρξης της ραπτομηχανής με τον υπολογιστή αποδεικνύοντας ότι τα δύο φύλλα μπορούν ανενόχλητα να μοιραστούν το ίδιο πάγκο εργασίας.


15 ιδέες για να φτιάξεις το home office των ονείρων σου σε λίγα τετραγωνικά - εικόνα 15

Για το τέλος άφησα ένα DIY τρικ για αυτοσχέδιους πίνακες ανακοινώσεων. Ντύσε ένα τελάρο (ζωγραφικής) με την ταπετσαρία που έχεις χρησιμοποιήσεις στου τοίχους του σπιτιού η με το ύφασμα που περίσσεψε από την κουρίνα και δημιούργησε το πιο ρομαντικό πίνακα. Για να καρφιτσώνεις πιο εύκολα τις σημειώσεις σου μπορείς στο ενδιάμεσο υφάσματος και τελάρου να τοποθετήσεις υαλοβάμβακα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ