Follow us

Hotel du Ministere, νέα άφιξη στο Παρίσι

Tο κλασικό παρισινό ξενοδοχείο Du Ministere ξανανοίγει τις πόρτες του!

hotelduministere1602

Λίγα βήματα από τους οίκους μόδας και τις μπουτίκ της οδού Faubourg Saint-Honore, το κλασικό παρισινό ξενοδοχείο Du Ministere ξανανοίγει τις πόρτες του, ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Francois Champsaur.

Στην καρδιά του 8ου arrondissement, κοντά στη Faubourg Saint-Honore και την Champs-Elysees, το Hotel du Ministere είναι ιδανικό για άνετη διαμονή στη γαλλική πρωτεύουσα. H διακόσμησή του αποτελεί υπόδειγμα ανάμειξης κλασικής και μοντέρνας αισθητικής, με ζεστές αποχρώσεις που διακόπτονται από έντονες αναλαμπές χρωμάτων: Ρετρό κομμάτια των '50s συνδυάζονται με σύγχρονα, καθώς και με έργα τέχνης. «Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω ένα κατάλυμα που να δίνει την αίσθηση σπιτιού, με ανοιχτούς χώρους, γεμάτους φυσικό φως», εξηγεί ο Francois Champsaur.

Hotel du Ministere, νέα άφιξη στο Παρίσι

Ο Francois Champsaur σπούδασε στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι και από το 1996 ξεκίνησε τη δική του εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης, η οποία αναλαμβάνει τη διαμόρφωση καφέ, εστιατορίων, κατοικιών και ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Έχει γεννηθεί στη Μασσαλία και οι μεσογειακές ρίζες του χαρακτηρίζουν τη δουλειά του. Το ενδιαφέρον του για τα έπιπλα σε καθαρές γραμμές, το ρυθμό και την αρμονία τον έχουν οδηγήσει σε συνεργασίες με τις διάσημες εταιρείες First Time, Treca Interiors, Pouenat Ferronnier και HC28. Για το Hotel du Ministere διάλεξε υλικά όπως μάρμαρο και ξύλο που δημιουργούν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της απλότητας και της υπερβολής. Στους χώρους του ξενοδοχείου εκτίθενται έγχρωμες λιθογραφίες των David Lynch, Barthelemy Toguo και Raymond Pettibon αλλά και γλυπτά του Sebastien Kito. «Eίναι προνόμιο να ζεις, έστω και για λίγο, περιτριγυρισμένος από τέτοια έργα», μας πληροφορεί ο Champsaur.

Διάβασε περισσότερα για το
Hotel du Ministere και δες περισσότερες φωτογραφίες στο Deconow.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ