Follow us

Στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ταξιδεύει μέχρι την Κωνσταντινούπολη και προτείνει αγαπημένα εστιατόρια και shopping spots!

steliosparliarospoli

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ταξιδεύει μαγειρεύοντας στον μαγικό κόσμο των γεύσεων και των μυρωδιών. Τώρα θα μας ταξιδέψει μέχρι και την Κωνσταντινούπολη.

Ο μαέστρος της ελληνικής ζαχαροπλαστικής σκηνής μας ξεναγεί στα ωραιότερα μέρη της γενέτειράς του, της Κωνσταντινούπολης, και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που μόνο οι insiders γνωρίζουν.

Τα αγαπημένα μου εστιατόρια


Στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέλιο Παρλιάρο

X Restaurant & Bar

Όταν η οθωμανική γαστρονομική παράδοση οδηγεί στη μεσογειακή κουζίνα και η βεράντα προσφέρει μια μοναδική θέα στον Κεράτιο κόλπο, τότε όλα είναι απλά υπέροχα. (Sadi Konuralp 5, Sishane, www.xrestaurantbar.com)

Hacibey
Ένα κάθε άλλο παρά τουριστικό εστιατόριο για κλασσικό κεμπάπ και ντονέρ στην περιοχή Τεσβίκιε ( Tesvikiye 156/B, Tesvikiye, www.hacibeykebapcisi.com)

Saray
Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο κεμπάμπ με δροσερό αϊράνι στην μεγάλη οδό του Πέρα, ή Ιστικλάλ, όπως τη λένε σήμερα. ( Istiklal 102, Istanbul, www.saraymuhallebicisi.com)

Park Fora
Για εξαιρετική ψαροφαγία με θέα το Βόσπορο και το πράσινο του πάρκου Κουρουτσεσμέ. (Muallim Naci 54/A, Ortakoy, Kurucesme, www.parkfora.com)

Iskele
Οικογενειακό και “κλασσάτο” στην ακτή Ρούμελη Χισάρ για λάτρεις της ψαροφαγίας (Yahya Kemal 1, Rumeli Hisari, www.rumelihisariiskele.com)

Βόσπορος
Διαλέξτε μία αποβάθρα στο Βόσπορο για μεζέδες και ρακί. Προσωπική μου ιδιαίτερη αδυναμία το καλκάνι, όταν είναι η εποχή του.

Πολιτιστικό sightseeing


Στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέλιο Παρλιάρο - εικόνα 2

Απαραίτητη θεωρείται μία επίσκεψη στα:
- Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης/ Istanbul Arkeoloji Muzesi

Με περισσότερα από 1.000.000 εκθέματα η επίσκεψη εκεί προσφέρει ένα ταξίδι από την Ανατολία και την Μεσοποταμία μέχρι την Αραβική χερσόνησο και το Αφγανιστάν και από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική. (Alemdar Cad. Osman Hamdi Bey Yokusu Sk, 34122, Sultanahmet / Fatih, www.istanbularkeoloji.gov.tr)

- Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Κωνσταντινούπολης/ Istanbul Modern Sanat Muzesi
Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 2004 και καταλαμβάνει 8.000 τ.μ. στις όχθες του Βοσπόρου από τον οποίο και κυριολεκτικά βρέχεται. Οι παλιές αποθήκες στις αποβάθρες του λιμανιού φιλοξενούν την τέχνη του 21ου αιώνα. (Meclis-i Mebusan Cad. Liman Isletmeleri Sahas? Antrepo 4, Karakoy, www.istanbulmodern.org)

- Μονή της Χώρας/ Kariye Camii
Βρίσκεται νότια του Κεράτιου κόλπου και διαθέτει τα καλύτερα δείγματα των ψηφιδωτών της βυζαντινής τέχνης. (Camii Sok., Kariye Meydani, Edirnekapi, Istanbul)

- Μικρές γκαλερί με έργα νέων ζωγράφων στα δρομάκια του Πέρα.

Tα Gourmet spots και Delicatessen που πρέπει να ξέρεις


Στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέλιο Παρλιάρο - εικόνα 3

Για να πάρεις μαζί σου μερικές τοπικές λιχουδιές.
Namli
Ένα μπακάλικο - delicatessen δίπλα από την Αιγυπτιακή αγορά, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα καλύτερης ποιότητος υλικά και μεζέδες της Τουρκίας. (www.namligida.com.tr)

Mehmet Efendi Mahdumlari
Σχεδόν δίπλα στο Namli, το καταλαβαίνεις άλλωστε εύκολα από τη μυρωδιά, η όσφρησή σου θα σε οδηγήσει στο φρεσκοκαβουρδισμένο τούρκικο καφέ και το σαλέπι. (Tahmis Sokak & Hal?c?lar Caddesi Rustempasa)

Uc Yil Diz
Βρίσκεται στο Balik Pazar στο Πέρα και αξίζει μία βόλτα για τη σπιτική μαρμελάδα τριαντάφυλλο μέσα στα τεράστια τσίγκινα δοχεία. (www.ucyildizsekerleme.com)

Hacibekir
Καμιά επίσκεψη στην Πόλη δεν θεωρείτε ολοκληρωμένη χωρίς ένα κουτί λουκούμια και μάλιστα λουκούμια με καϊμάκι από το δρόμο του Πέρα (www.hacibekir.com.tr)

Saray
Όπως επίσης και χωρίς ένα κουτί μπακλαβαδάκια. (Istiklal 102, Istanbul, www.saraymuhallebicisi.com)

Ώρα για λίγο Shopping


Στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέλιο Παρλιάρο - εικόνα 4

Istinye
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, όπου θα βρεις τα καλύτερα μαγαζιά της Ευρώπης και της Τουρκίας σε μια αρμονική συνύπαρξη. “ Σικάτα” εστιατόρια, τεράστια ποικιλία και στον κάτω όροφο ένα πολύχρωμο παζάρι μπαχαρικών και γλυκών για τα τελευταία γαστρονομικά ψώνια. ( Istinye Bayiri 73, Sariyer)

Cukurcuma
Η γειτονιά αυτή στην περιοχή Μπέγιογλου (Beyoglu) αποκαλείται και Σόχο της Πόλης. Εκεί συναντά κανείς πάνω από 150 μαγαζιά σκορπισμένα στα μικρά δρομάκια της παλιάς Λεβαντίνικης γειτονίας, γεμάτα αντίκες και μικρούς θησαυρούς. Μια άλλη όψη της Πόλης πέρα από το Μεγάλο Παζάρι.

Στα βιβλιοπωλεία και τα μαγαζιά με cd παλιάς και μοντέρνας Τούρκικης μουσικής, όπου αφιερώνοντας λίγο χρόνο μπορείς να ανακαλύψεις αριστουργήματα.

Η καλύτερη διαμονή


The Sofa Hotel
Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο στο κέντρο της γεμάτης ζωή, αριστοκρατικής γειτονίας του Νισάντασι. ( Tesvikiye 41-41Α, Nisantasi, Istanbul)

Hilton Istanbul
Μια κλασσική επιλογή, λόγω της θέσης του, που πιθανώς και να διαθέτει την ωραιότερη θέα της Πόλης στο Βόσπορο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά. (Cumhuriyet Caddesi Harbiye)

Park Hyatt Istanbul
Το προσωπικό μου αγαπημένο. (Tesvikiye, Bronz Sokak 4, Sisli)

Extra Τips: Δεν επιτρέπεται να φύγεις από την Πόλη χωρίς να έχεις κάνει χαμάμ, μια απόλαυση που θα θυμάσαι για καιρό, χωρίς να έχεις περπατήσει τη γέφυρα του Γαλατά την ώρα που δύει ο ήλιος και χωρίς να έχεις επισκεφτεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι.

Πάσχα στην Πόλη

Αν έχεις την τύχη να βρεθείς Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη αξίζει πραγματικά να βιώσεις:
την κατανυκτική λειτουργία της Μ. Τρίτης στο ναό του Αγ. Γεωργίου στο Πατριαρχείο, την περιφορά του επιταφίου στην Πρίγκηπο και την αναστάσιμη λειτουργία στην Αγ. Τριάδα Σταυροδρομίου δίπλα στην πλατεία Ταξίμ στο Πέρα.

Διάβασε επίσης:

Μεγάλο και Mικρό Πάπιγκο: Τα πέτρινα στολίδια του Ζαγοριού
Καστοριά: Η "Αρχόντισσα" της Λίμνης

Σαρλότ από τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Συνταγές από chef!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ