Follow us

Τα μυστικά για να κάνεις το look σου να δείχνει πιο ακριβό

Μπορεί να μην έχουν την ετικέτα κάποιου luxurious brand, όμως υπάρχουν τρικ για να κάνεις τα ρούχα σου να μοιάζουν σαν να έχεις καταξοδευτεί.

street style xeimwnas Abaca/www.visualhellas.gr

Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες που κάνουν ένα ρούχο να δείχνει φθηνό –ακόμα κι αν δεν είναι πολύ οικονομικό– και ποιες το βοηθούν να μοιάζει σίγουρα πολύ ακριβότερο απ’ ό,τι σου κόστισε πραγματικά. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αποκτήσει η εμφάνισή σου τη σικάτη αύρα της δούκισσας του Sussex Meghan, η οποία αναδεικνύεται σε αληθινή βασίλισσα του στυλ είτε επίλεγοντας Givenchy είτε H&M;

Υφάσματα: Τα μάτια σου στη σύνθεση

Η ετικέτα που μετράει πραγματικά σε ένα κομμάτι, όποια κι αν είναι η τιμή του, είναι εκείνη της σύνθεσης του υλικού. Τα φθηνά υφάσματα είναι και φαίνονται! Ό,τι περιέχει περισσότερο από 20% συνθετικό σπάνια είναι καλή περίπτωση. Τα τουίντ, τα λινά, το faux suede και τα βαμβακερά ανήκουν στα είδη που πολύ συχνά δείχνουν πιο ακριβά και επιζούν περισσότερες από μία φορές από τη δοκιμασία του πλυντηρίου. Μείνε μακριά από ρεγιόν και ακρυλικά και επένδυσε στα πολυεστερικά κατά περίπτωση.

Εφαρμογή: Φέρ’ το στα μέτρα σου

Ό,τι δεν πέφτει σωστά είναι πάνω σου σαν δανεικό. Και όχι! Ένα ντεκολτέ ή μια μέση που πλέει δεν εμπίπτει στην τάση του oversized, αλλά είναι σε λάθος νούμερο. Η επίσκεψη στη μοδίστρα για διορθώσεις που θα τελειοποιήσουν την εφαρμογή στο σώμα σου επιβάλλεται. Και μια που θα βρεθείς εκεί, ζήτησέ της να σου ξαναγαζώσει ένα τυχόν κακοραμμένο φερμουάρ, στρίφωμα ή ρεβέρ. Να θυμάσαι ότι γενικά η κακή ραφή καταστρέφει και το ωραιότερο πατρόν ή ύφασμα.

Κουμπιά & co: Σε αναζήτηση αντικαταστάτη

Είναι κυρίως πλαστικά. Αλλά πλαστικό από πλαστικό έχει διαφορά και οπωσδήποτε ένα κομμάτι των 30 ευρώ δύσκολα διαθέτει την καλύτερη απομίμηση κοκάλινων ή κουμπιών από φίλντισι. Μπες στον κόπο να τα αλλάξεις αναβαθμίζοντας με μία κίνηση το πουκάμισο ή το shirt dress σου. Απόφυγε τα καθρεφτέ και τα στρας και εξέτασε καλύτερα όσα έχουν πέρλες. Κανείς δεν υποθέτει πως είναι αληθινές, όμως δε χρειάζεται να δείχνουν τόσο ψεύτικες! Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τα διακοσμητικά στοιχεία στα ρούχα και τα faux κοσμήματα. Όσον αφορά τα φερμουάρ, τα πλαστικά είναι πιο ελαφριά από τα μεταλλικά και δεν "τραβάνε", ενώ μπορούν να γίνουν πραγματικά αόρατα κρυμμένα πίσω από πατιλέτες και ανάμεσα σε πιέτες.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ