Follow us

Shoe Trends | Τα παπούτσια που θα φορέσουμε την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2021

Τα ζευγάρια που θα γίνουν must την προσεχή σεζόν.

cover πασαρέλα άνοιξη καλοκαίρι 2021 Splash/ Ideal Image

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο κορονοϊού όπου τα περισσότερα ζευγάρια παπούτσια έμειναν στη ντουλάπα, η ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα του στιλ βρίσκει πεδίο έκφρασης μέσα από τις τάσεις της σεζόν. Με την Άνοιξη να απέχει λιγότερο από ένα μήνα και το καλοκαίρι να μοιάζει ως η εποχή της απελευθέρωσης από τους covid περιορισμούς, η αναζήτηση των παπουτσιών που θα υποστηρίξουν τις εμφανίσεις της SS21 περιόδου έχει ξεκινήσει. Και οι προτάσεις των σχεδιαστών είναι η πιο ασφαλής επιλογή για μια πρώτη ανάγνωση των τάσεων που θα κυριαρχήσουν.

Η άνεση παραμένει στο προσκήνιο

Αν το καλοκαίρι είναι η εποχή που επιτρέπει μια χαλαρότητα στο ύφος με το οποίο ντυνόμαστε, και επιβάλλει την άνεση ιδίως στη διάρκεια των διακοπών, σε μία εποχή όπου η άνεση κυριάρχησε πανηγυρικά το στιλ, ανεξαρτήτου εποχής, αυτή δεν θα μπορούσε να μη χαρακτηρίζει και τη μόδα στα παπούτσια. Και να τη συνοδεύσει ακόμα κι όταν θα έχει "λήξει" ο συναγερμός για την παρούσα κατάσταση.

Από τα camp chic straw σανδάλια του οίκου Dior και τις funcy flip-flops του Jacquemus, τα dad sandals του οίκου Boss και τα πληθωρικά clogs από το runway του οίκου Hermès, το ζητούμενο μοιάζει να είναι και αυτή τη σεζόν η αναβαθμισμένη αισθητικά άνεση. Ο οίκος Dior, ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, έρχεται να μας χαρίσει τις πιο κομψές μπαλαρίνες της σεζόν, σε fishnet εκδοχή, ενώ ο οίκος Fendi αναλαμβάνει να δώσει λίγο ύψος σ' αυτό το άκρως καλοκαιρινό σχέδιο και προτείνει fishnet γόβες.

Οι πιο feminine και σικ προτάσεις, που όμως διόλου μοιάζουν να θέλουν να κουράσουν τα πόδια, έρχονται μέσα από τα luxe strappy πέδιλα με χαμηλό τακούνι που προτείνει η Chanel, αλλά και τα στιλάτα kitten heels mules σε bold χρώματα που φόρεσαν τα μοντέλα της Donatella Versace. Στην ίδια λογική της αναβαθμισμένης άνεσης και κομψότητας, σε έντονα χρώματα, έρχονται να προστεθούν και τα gladiator sandals του οίκου Valentino που αναβιώνουν το iconic σχέδιο Rockstud.

Τη λίστα των τάσεων συμπληρώνουν τα strappy σανδάλια που δένουν στους αστραγάλους και τα συναντάμε στη συλλογή της Sportmax, μεταξύ άλλων, αλλά και τα Western boots της Isabel Marant που γίνονται οι μπότες που μπορούν άνετα να φορεθούν και το καλοκαίρι.

Δες περισσότερα στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ