Follow us

Karl Lagerfeld | 10 εμβληματικά shows του Κάιζερ της μόδας που έμειναν στην ιστορία

"Τα συμβόλαια που έχω με Fendi και Chanel είναι για πάντα. Και δε νιώθω καθόλου κουρασμένος. Μισώ τους αργούς ανθρώπους."

Karl Lagerfeld Splash News / Ideal Image

"Υπάρχει τίποτα πιο υγιές από τον ανταγωνισμό; Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη μόδα και αυτό είναι που αγαπώ σ' αυτήν". Αυτή η φράση του Karl Lagerfeld συνοψίζει πλήρως τη στάση του και τον τρόπο που έζησε ολόκληρη τη ζωή του. Ακούραστος, ασταμάτητος, αεικίνητος και δημιουργικός μέχρι και τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο Κάιζερ της μόδας έμοιαζε να τρέχει συνεχώς.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο Lagerfeld κάθε χρόνο σχεδίαζε Resort, Spring/Summer, Pre-Fall, Fall Winter και Couture συλλογές για δύο oίκους, Chanel και Fendi, αλλά και κομμάτια για το προσωπικό του label. Παράλληλα είχε πολλές παράλληλες δραστηριότητες, φωτογραφίσεις για τις Metiers d’ Art συλλογές της Chanel αλλά και ταινίες μικρού μήκους.Όλες οι συλλογές του ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ήταν πολύ εμπορικές, είχαν υψηλή αισθητική και ικανοποιούσαν γυναίκες διαφορετικού στιλ και φιλοσοφίας, από τις πιο "εμπορικές" Kardashians, μέχρι τις πιο eclectic, όπως η Vanessa Paradis.

H επιτυχία του ήταν αναμφισβήτητη και ακόμα και όσοι δεν τον συμπαθούσαν -γιατί ομολογουμένως δεν δίσταζε να εκτοξεύσει τα βέλη του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση- παραδέχονταν ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και εμπνευσμένους δημιουργούς στην ιστορία της μόδας. Πριν από κάποια χρόνια σε συνέντευξή του είχε πει πως "Είμαι πολύ τυχερός γιατί μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει στις καλύτερες συνθήκες. Δεν έρχομαι σε σύγκρουση με κανέναν. Τα συμβόλαια που έχω με Fendi και Chanel είναι για πάντα. Και δε νιώθω καθόλου κουρασμένος. Μισώ τους αργούς ανθρώπους".

Συνέχισε την ανάγνωση στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ