Follow us

Bouboulina | H capsule συλλογή της Ancient Kallos τιμά τη γυναικεία υπεροχή

Μία συλλογή που εμπνέεται από τη σημαντικότερη γυναίκα της Ελληνικής Επανάστασης.

Courtesy of Ancient Kallos Courtesy of Ancient Kallos

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε τις ελληνικές παραδοσιακές στολές να γίνονται κομμάτι της καθημερινής γκαρνταρόμπας σας; Προφανώς όχι, ωστόσο η ευφυής μεταλαμπάδευση των στοιχείων τους και η επανερμηνεία τους μέσα από τους κώδικες και την αισθητική της σύγχρονης εποχής που συναντάμε στα κομμάτια της συλλογής της Ancient Kallos "Bouboulina" κάνει αυτή την υπόθεση μια πραγματικότητα με απίστευτο κάλλος και σχεδιαστική υπέροχη.

Το ελληνικό luxury brand εμπνέεται από τη γυναίκα- σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, και δίνει το όνομά της σε μία συλλογή που έρχεται να τιμήσει το γυναικείο σθένος και το ένστικτο, και τους ήρωες της επανάστασης γενικά. Οι λευκές και μπλε αποχρώσεις της ελληνικής σημαίας γίνονται ριγέ μοτίβα σε κομμάτια της συλλογής, ενώ το πορφυρό κόκκινο, που παραπέμπει στο πάθος του ελληνικού αγώνα, το μοναδικό μπλε του Αιγαίου και το διαυγές λευκό του ελληνικού φωτός έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημιουργίες της συλλογής "Bouboulina".

Η έμπνευση

Έμπνευση για την επιλογή των σχεδιαστικών γραμμών της συλλογής αποτέλεσε η παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας με το χαρακτηριστικό λευκό πλαστρόν στο στήθος και την έμφαση στη μέση. Πηγή έμπνευσης, ωστόσο, αποτέλεσαν κι οι ανδρικές φιγούρες της επανάστασης, σε κομμάτια που δανείζονται στοιχεία από το φάρεο με το πορφυρό κόκκινο χρώμα του και τη χαρακτηριστική μαύρη μακριά φούντα του, τη φουστανέλα δοσμένη στη θηλυκή εκδοχή της και τη φέρμελη με το παραδοσιακό χρυσό κέντημα της.

Specials

Στη "Boulounina" εκτός από τα ενδύματα, θα βρείτε κοσμήματα, δερμάτινα είδη, επετειακά T-shirts, μία μεταξωτή μαντήλα και ένα ξεχωριστό hand made βάζο. Η αποκλειστική συλλογή κοσμημάτων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Βαρβάρα Μιτσέλη , η οποία εμπνεύστηκε από τη δυναμική φιγούρα της Μπουμπουλίνας και τα καράβια του στόλου της. Το brand δημιουργεί για πρώτη φορά δερμάτινα είδη, όπως το Mini Tagari που κατασκευάστηκε από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες και δέρματα από τα βυρσοδεψεία της Κρήτης πλαισιωμένα με χειροποίητες φούντες, ενώ η μεταξωτή Mantila, κατασκευάστηκε στο Σουφλί και πλαισιώνει με μαεστρία τα επετειακά T-shirts της συλλογής.

Επίσης, για πρώτη φορά σε συλλογή η Ancinet Kallos συμπεριλαμβάνει ένα κεραμικό βάζο, το Hellas Vase, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Μανουσάκη. Πρόκειται για ένα βάζο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Κρήτη. Οι πέντε μπλε ρίγες του αντιπροσωπεύουν τις πέντε συλλαβές της λέξης Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙΑ, ενώ το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα των ηρώων της επανάστασης και η μαύρη φούντα το δάκρυ.

*Η συλλογή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο ancientikallos.com

Πηγή : harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ