Follow us

Το Greek Fashion History μας διηγείται την ιστορία της ελληνικής μόδας

Η Αφροδίτη Ζευγώλη και η Κατερίνα Βλαχάκη, οι δυο γυναίκες πίσω από το εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα GFH, μιλούν στο harpersbazaar.gr.

Courtesy of GFH Courtesy of GFH

Εσείς πόσα γνωρίζετε για την ελληνική μόδα; Η ερώτηση ακούγεται αρκετά δελεαστική, αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να φαντάζει. Η ιστορία της ελληνικής μόδας κρύβει αφανείς ήρωες, άγνωστες ιστορίες και γεγονότα, που διαμόρφωσαν την ελληνική βιομηχανία μόδας και τον τρόπο που ντυνόμαστε ως Ελληνίδες, κι άφησαν το στίγμα τους στο εσωτερικό, όπως και στο εξωτερικό.

Μοδίστρες, πιλοποιοί, σχεδιαστές, ενδυματολόγοι, επιχειρηματίες στον χώρο της ένδυσης και υπόδησης, μοντέλα, φωτογράφοι, περιοδικά μόδας, διαφημίσεις, εμβληματικά καταστήματα, βιοτεχνίες, εκθέσεις, κοστούμια κ.ά, όλοι κι όλα βρίσκονται συγκεντρωμένα σ’ έναν λογαρισμό στα social media που αναλαμβάνει να διηγηθεί με επιστημονική συνέπεια και ειλικρινή αγάπη την ιστορία της ελληνικής μόδας. Το Greek Fashion History είναι το εγχείρημα που ξεκίνησαν δυο νεαρές γυναίκες, φίλες και συνεργάτιδες, η Αφροδίτη Ζευγώλη και η Κατερίνα Βλαχάκη, και το οποίο φιλοδοξεί να γίνει όχι μόνο ένας τόπος συγκέντρωσης πολύτιμων πληροφοριών – που πιθανά να μη μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα αλλού, αλλά και ένας τόπος συνάντησης και διαλόγου ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη μόδα, κι όχι μόνο.

Συνέχισε την ανάγνωση στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ