Follow us

Simone Rocha | H σχεδιάστρια μιλάει για τη συνεργασία της με την Η&Μ

Η έμπνευση πίσω από τη Simone Rocha x H&M collection και η μοναδική δεξιοτεχνία στα κομμάτια που φιλοξενεί.

Simone Rocha Courtesy of H&M

Από το 2004, οπότε η Η&Μ ξεκίνησε τις συνεργασίες με high fashion σχεδιαστές και οίκους, η ανακοίνωση της επόμενης fashion συνεργασίας του σουηδικού κολοσσού ένδυσης συνοδευόταν πάντα από μεγάλη προσμονή. Από τον Karl Lagerfeld τους οίκους Comme des Garçons και Maison Margiela μέχρι τους Versace και Balmain, οι δημιουργικές αυτές συνέργειες πρόσφεραν τη δυνατότητα σ' ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, και φυσικά στους λάτρεις της μόδας, να κάνουν δικά τους κομμάτια που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διαφορετικά. Ή όπως το περιγράφει πιο γλαφυρά η Simone Rocha, η Ιρλανδή σχεδιάστρια που αποτελεί τη νέα μεγάλη fashion συνεργασία της Η&Μ, "είναι απίθανη η στιγμή αυτή που μπορείς να αποκτήσεις ένα κομμάτι που ανήκει στη ιστορία της μόδας".

Η Simone Rocha x H&M, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου στο hm.com, είναι μια συλλογή που απευθύνεται σ' όλη την οικογένεια, με τη Rocha να σχεδιάζει για πρώτη φορά κομμάτια για άνδρες και παιδιά. Η συλλογή αντανακλά όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αισθητική του ομώνυμου brand της, Simona Rocha, και όπως αποκαλύπτει η σχεδιάστρια, πρόκειται για μια δουλειά που τής έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στα αρχεία της για να αντλήσει έμπνευση επανερμηνεύοντας signature styles και iconic κομμάτια από παλαιότερες συλλογές της. Και μάλιστα αυτή η συνεργασία έρχεται τη στιγμή που το brand γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μόδας.

Η άριστη δεξιοτεχνία στην οποία επιμένει η Simone Rocha στις δημιουργίες της, η ταυτότητά της ως "μία γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες" με τη θηλυκότητα στο επίκεντρο της σκέψης της και οι αναφορές στην καταγωγή της (ιρλανδική, κινεζική) διαπερνούν τα κομμάτια της νέας συλλογής σε συνεργασία με την Η&Μ. Παράλληλα, η σχεδιάστρια κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της, που αποτελεί και φιλοσοφία της, να δημιουργήσει κομμάτια "που θα μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους εξασφαλίζοντας στη συλλογή τα χαρακτηριστικά της διάρκειας και της βιωσιμότητας"- μία φιλοσοφία που συνάδει και με τη σοβαρή δέσμευση της Η&M για μια πιο βιώσιμη μόδα.

Simone Rocha | H σχεδιάστρια μιλάει για τη συνεργασία της με την Η&Μ

Η Simone Rocha και η Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor της H&M, μιλούν στο harpersbazaar.com για τη συλλογή Simone Rocha X H&M, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες fashion προσδοκίες μας αυτή τη στιγμή:

Διαβάστε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ