Follow us

Fashion school | Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το τζιν παντελόνι

Το λατρεύεις γιατί είναι το πιο ευέλικτο και cool κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Όμως, πόσα γνωρίζεις για το τζιν παντελόνι και την ιστορία του;

street style cover jeans Abaca/www.visualhellas.gr

Αν και είναι ταυτισμένο με το αμερικανικό στυλ, η αλήθεια είναι ότι το τζιν κατάγεται από την Ιταλία, αφού το πρώτο μοντέλο σχεδιάστηκε και ράφτηκε στη Γένοβα το 18ο αιώνα. Τα πρώτα τζιν τα φορούσαν οι Ιταλοί ναυτικοί, γιατί ήταν πολύ ανθεκτικά στο νερό και στην αρμύρα. Εξάλλου, το όνομά του "jean" είναι παράφραση της λέξης "Genoa" (η Γένοβα στα αγγλικά). Το ύφασμα από το οποίο κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοντέλα (χρησιμοποιείται ακόμα) προήλθε από τη γαλλική πόλη Νιμ (de Nîmes στα γαλλικά), εξ ου και ονομάστηκε ντένιμ.

Οι αμερικανικές ρίζες του εντοπίζονται στο 1853, όταν ένας 24χρονος Βαυαρός, ο Lebb (αργότερα το άλλαξε σε Levi) Strauss, κατέφθασε στο Σαν Φρανσίσκο από τη Νέα Υόρκη για να ανοίξει υποκατάστημα της υφαντουργικής επιχείρησης που διατηρούσε με τους αδελφούς του. Ένας από τους ράφτες με τους οποίους συνεργαζόταν σκέφτηκε να ενισχύσει με μεταλλικά καρφιά σημεία που φθείρονταν περισσότερο, όπως οι τσέπες. Οι δύο τους κατοχύρωσαν την αποκλειστικότητα της παραγωγής παντελονιών με τέτοια στοιχεία για 20 χρόνια στις 20 Μαΐου του 1873.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ