Follow us

Simone Rocha X H&M | Παρουσιάζουν τη νέα συλλογή τους με μία εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας

Η συλλογή Simone Rocha x H&M θα λανσαριστεί στο hm.com στις 11 Μαρτίου.

MissBloom TEAM
Courtesy of H&M Courtesy of H&M

Σε μία προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα, η H&M παρουσιάζει τη νέα, πολυαναμενόμενη συλλογή της σε συνεργασία με τη Simone Rocha με έναν εμπνευσμένο, πρωτοποριακό και έξυπνο τρόπο, τηρώντας τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Διοργάνωσαν δηλαδή μια ξεχωριστή ψηφιακή γιορτή με μια πρωτοποριακή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μέσα από ένα τρισδιάστατο βιβλίο. Πρόκειται για μια πραγματικά πειραματική δημιουργία, την πρώτη στο είδος της, που αποτελεί έναν δυναμικό τρόπο μεταφοράς της τέχνης, της μόδας και εμβληματικών προσωπικοτήτων στο σπίτι των καλεσμένων, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Simone Rocha X H&M | Παρουσιάζουν τη νέα συλλογή τους με μία εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας

Η ψηφιακή εμπειρία ενεργοποιείται μέσα από ένα πανέμορφο, limited-edition βιβλίο, το οποίο παραπέμπει στην παράδοση της Simone Rocha να δημοσιεύει έντυπο υλικό σε συνεργασία με καλλιτέχνες. Το βιβλίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διάσημη βρετανίδα ζωγράφο Faye Wei Wei, η οποία πρωταγωνιστεί επίσης στην καμπάνια της συλλογής Simone Rocha x H&M. Πέντε περίτεχνα έργα ζωγραφικής της Wei Wei υπάρχουν στο βιβλίο και χρησιμεύουν ως τρισδιάστατο φόντο για την ομάδα των ταλαντούχων χαρακτήρων που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του χρησιμοποιώντας τους κωδικούς QR, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν τη συλλογή Simone Rocha x H&M σε επαυξημένη πραγματικότητα.

Courtesy of H&M

Η ομάδα των πρωταγωνιστών είναι ποικιλόμορφη και επιβλητική, κι αντικατοπτρίζει τη μεγάλη γκάμα ανθρώπων που απολαμβάνουν τις δημιουργίες της Rocha. Απαρτίζεται από την Helena Bonham Carter, τον Barry Keoghan, τη Francesca Hayward, την Kaia Gerber, τη Rowan Blanchard, την Paloma Elsesser, την Kelsey Lu, τις αδελφές Laila και Nadia Gohar, τον Omari Douglas, την Djenaba, την Jess Maybury, τη Nancy Andersen, τη Lily Ashley και τον Hugo Hamlet του Voo Le Voo, τον William De Val Darby και την ίδια τη Faye Wei Wei, που ζωντανεύει ως μινιατούρα μπροστά από τα έργα της. Tαλαντούχοι ηθοποιοί, χορεύτριες, μοντέλα και μουσικοί αναδεικνύουν το εύρος της συγκεκριμένης συλλογής - για πρώτη φορά, η Rocha σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει γυναικεία, ανδρικά και παιδικά ρούχα.

Courtesy of H&M

Το βιβλίο παραπέμπει στη χαρακτηριστική ικανότητα της Rocha να κάνει αναφορές σε έργα τέχνης και ζωγραφικής μέσα από τις δημιουργίες της, αλλά και στα γενικότερα θέματα της συλλογής, στη χαρά, στην αισιοδοξία και στη συντροφικότητα. Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοποριακή γιορτή – μια ευκαιρία να συναντηθούμε με ψηφιακούς καλεσμένους και να απολαύσουμε τα πανέμορφα ρούχα και αξεσουάρ της συλλογής από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Courtesy of H&M

Όπως δήλωσε η Simone Rocha "Φέτος αναγκαστήκαμε όλοι να σκεφτούμε τα πράγματα από την αρχή και να βρούμε καινούργιους τρόπους να δουλέψουμε και να "συναντηθούμε". Είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να γιορτάσω τη συνεργασία μου με την H&M με έναν τόσο πρωτοποριακό τρόπο, χρησιμοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, για να φέρω μια τόσο καταπληκτική ομάδα δημιουργών στο σπίτι των καλεσμένων. Από την πρώτη στιγμή, ήθελα αυτή η συλλογή να ξυπνά μέσα μας τον ενθουσιασμό να ντυθούμε και να συναντηθούμε με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας. Ελπίζω ότι αυτή η ψηφιακή εκδήλωση κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας στιγμές τέχνης, ομορφιάς, γιορτής κι ευτυχίας”.

"Είναι μία από τις πιο πρωτοποριακές εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει στην H&M για μια συλλογή. Ήταν συγκλονιστικό που δημιουργήσαμε την πρώτη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας στη μόδα μέσα από ένα τρισδιάστατο βιβλίο, δουλεύοντας με ένα τόσο απίστευτο κι ευρύ φάσμα ταλαντούχων ανθρώπων. Η συλλογή ζωντανεύει πραγματικά με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, και είναι υπέροχο που βλέπουμε τόσα πολλά από τα αγαπημένα πράγματα και τις πηγές έμπνευσης της Simone να συνδυάζονται σε ένα μοναδικό project– από την τέχνη μέχρι την οικογένεια, τη χειροτεχνία και τη μουσική. Είναι ένας ολοκαίνουργιος τρόπος προσέγγισης των πάρτι ή των επιδείξεων μόδας!" λέει η Ann-Sofie Johansson.

Courtesy of H&M

"Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας αποτυπώνει τον κόσμο της Simone Rocha – είναι διασκεδαστική, μαγική και ευφάνταστη. Όλες αυτές οι πέρλες δημιουργούν την αίσθηση ανοίγματος ενός κομψού κουτιού, ενός πανέμορφου, ιδιαίτερου βιβλίου. Είναι ένας πραγματικά μοναδικός τρόπος για εκείνη να μοιραστεί τον κόσμο της με τους καλεσμένους, λέει ο Omari Douglas.

"Λατρεύω τη δουλειά της Simone, οπότε το να πρωταγωνιστήσω στην AR εμπειρία ήταν πραγματικά τιμητικό. Όταν φοράω τα κομμάτια της νιώθω πάντα πολύ δυνατή. O τρόπος που η Simone αποδίδει τη θηλυκότητα εμπεριέχει πάντα πολύ δύναμη και ένταση. Στη συλλογή Simone Rocha x H&M, είναι πολύ όμορφος ο τρόπος που μετέφερε το εξαιρετικό design και τα σχέδια της σε κομμάτια με πιο προσιτές τιμές. H Simone πάντα τα καταφέρνει!", λέει η Paloma Elsesser.

Η συλλογή Simone Rocha x H&M θα λανσαριστεί στο hm.com στις 11 Μαρτίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ