Follow us

Mother of the bride | Τι να φορέσεις στον γάμο της κόρης σου

Η μητέρα της νύφης οφείλει να είναι περιποιημένη και κομψή.

wedding  guests Splash News/Ideal Image

Στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρα άρθρα που συμβουλεύουν για τις εμφανίσεις σ' έναν γάμο, ιδίως αν είσαι καλεσμένη. Πλούσιες είναι και οι προτάσεις που απευθύνονται σε εναλλακτικές νύφες, σε κουμπάρες, ακόμα και τις φίλες της νύφης. Όμως, υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο (για την ακρίβεια, δυο) που οφείλει να είναι περιποιημένο και λαμπερό: η μητέρα της νύφης (αλλά και του γαμπρού).

Στις μαμάδες, λοιπόν, αντιστοιχεί το δικό τους μερίδιο στην αγωνία και το άγχος, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και τη στήριξη στα μελλόνυμφα παιδιά τους, αλλά και στο τι θα φορέσουν. Ειδικά, στους ελληνικούς γάμους, οι μαμάδες έχουν "πρώτη θέση" στην τελετή, αφού θα σταθούν δίπλα στο ζευγάρι στην εκκλησία, αλλά και ρόλο οικοδεσπότη, αφού η συνδρομή τους στη δεξίωση που ακολουθεί είναι συνήθως καθοριστική.

Το look της μαμάς: do's & dont's

Σε ταυτόχρονο χρόνο μ' αυτόν της αναζήτησης νυφικού και γαμπριάτικου κοστουμιού, γίνεται και η αναζήτηση για τα ρούχα που θα φορέσουν τα υπόλοιπα μέλη κάθε οικογένειας που παντρεύει τα παιδιά της. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου σπάνιο μητέρα και κόρη να επιλέγουν από τον ίδιο οίκο (νυφικών & βραδινών ενδυμάτων) το φόρεμά τους. Η μαμά της νύφης, όπως και η πεθερά της, δεν είναι απλά ότι οφείλουν να είναι κομψές και λαμπερές για την περίσταση, είναι κάτι που επιθυμούν όπως κάθε γυναίκα που θέλει να ξεχωρίσει με την εμφάνισή της σε μία γιορτή ή επίσημη περίσταση.

Διάβασε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ