Follow us

Έτσι θα φορέσεις το μαντήλι το 2021

Τι είναι το Babushka scarf trend που είδαμε να κυριαρχεί στις collections για το Φθινόπωρο του 2021.

street style Abaca/www.visualhellas.gr

Μία προσεχτική ματιά στις FW21 collections θα σας αποκαλύψει αμέσως τον τρόπο με τον οποίο θα φορέσουμε το μαντήλι τη φετινή χρονιά: στο κεφάλι και δεμένο κάτω από τον λαιμό. Με απλά λόγια, το μαντήλι θα φορεθεί το 2021 όπως το φορούσαν οι γιαγιάδες μας.

Στις γιαγιάδες, εξάλλου, οφείλεται και η ονομασία που περιγράφει αυτή την τάση: το Babushka scarf δανείζεται τη ρωσική λέξη babushka (μπαμπούσκα, στα ελληνικά) που σημαίνει "γιαγιά" και περιγράφει τον παραδοσιακό τρόπο που οι Ρωσίδες (όπως και οι Ελληνίδες) γιαγιάδες φορούν το μαντήλι. Οι παραδοσιακές ρωσικές κούκλες "ματριόσκα", μάλιστα, απεικονίζονται με μαντήλι στο κεφάλι.

Από τη Ρωσία στο Hollywood...

Η τάση του Babushka scarf έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη διάρκεια του 2019, αρχικά στις εμφανίσεις των Ρωσίδων influencers που υιοθέτησαν στις εμφανίσεις τους ένα πατροπαράδοτο στοιχείο. Η παράδοση των headscarves (κεφαλομάντηλα), μάλιστα, γνώριμη, εκτός από την Ελλάδα, σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως την Ουκρανία και τη Ρουμανία, έχει βαθύτερες έννοιες και συμβολισμούς (αγνότητα, σεβασμός, κοινωνικό status, πένθος, γιορτή κ.α.). Το στιλ σύντομα αντέγραψαν σταρ του Hollywood και διάσημα μοντέλα, όπως η Kendall Jenner και Chloë Sevigny, αλλά και ο σχεδιαστής Marc Jacobs, ωστόσο η τάση δεν αποτέλεσε μία καινούργια ανακάλυψη.

Συνέχισε την ανάγνωση στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ